Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alumnes de català celebren el Dia Internacional de la llengua materna a Constantí Ràdio

Un grup d’alumnes de l’Oficina de Català de Constantí han passat pels micròfons de l'emissora per ser els protagonistes d’un programa especial

Un grup d’alumnes de l’Oficina de Català de Constantí han passat pels micròfons de Constantí Ràdio per ser els protagonistes d’un programa especial Un grup d’alumnes de l’Oficina de Català de Constantí han passat pels micròfons de Constantí Ràdio per ser els protagonistes d’un programa especial AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Comunicació Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Febrer 2022 22:59

Aquest dilluns 21 de febrer s’ha commemorat el Dia Internacional de la Llengua Materna. Com ja és tradició, un grup d’alumnes de l’Oficina de Català de Constantí han passat pels micròfons de Constantí Ràdio per ser els protagonistes d’un programa especial.

A banda de gaudir de l’experiència que suposa trepitjar per primera vegada un estudi de ràdio, un total de 8 alumnes de diverses nacionalitats i procedències han llegit poemes i textos en la seva llengua d’origen, acompanyats de la tècnica de l’Oficina de Catalunya de Constantí del CPNL, Dolors Fortuny.

El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO el novembre del 1999. Se celebra cada any el 21 de febrer. L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural, atès que, “les llengües són les eines més poderoses per a la preservació i el desenvolupament del nostre patrimoni tangible i intangible”.

El Dia Internacional de la llengua materna posa de manifest que les llengües i el multilingüisme poden fomentar la inclusió, i que els Objectius de Desenvolupament Sostenible se centren a no deixar ningú enrere. La UNESCO considera que l'educació basada en la primera llengua o llengua materna ha de començar des dels primers anys d'escolaritat, ja que l'atenció i l'educació de la primera infància són el fonament de l'aprenentatge. Segons la UNESCO, la diversitat lingüística es troba cada cop més amenaçada. Cada dues setmanes, desapareix una llengua arreu del món i s’elimina així tot el seu patrimoni intel·lectual i cultural.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: