Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Associació de Xiringuitos de Cambrils alerta que les platges es podrien quedar sense guinguetes el proper estiu

L’entitat denuncia que l’Ajuntament no ha respost a cap de les al·legacions presentades i ha tornat a demanar la suspensió del procediment

Imatge d'una guingueta de la platja de la Llosa amb el cartell reivindicatiu "SOS Xiringuitos Cambrils" Imatge d'una guingueta de la platja de la Llosa amb el cartell reivindicatiu "SOS Xiringuitos Cambrils" ASSOCIACIÓ DE XIRINGUITOS DE CAMBRILS
Comerç Redacció Infocamp
Dimarts, 31 Agost 2021 20:42

L'Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils ha alertat de que el municipi "es quedarà sense guinguetes a moltes de les platges la propera temporada d'estiu".  Segons l'entitat, això és degut "a la mala gestió de l’Ajuntament en el procediment per licitar les guinguetes pels propers anys".

Un cop finalitzat el passat 16 d’agost el termini per optar a gestionar una guingueta, els "xiringuitos" lamenten que l’Ajuntament no hagi donat resposta a cap de les al·legacions presentades per l’associació sobre les bases de licitació i el projecte i sobre una pròrroga del temps de presentació d’ofertes. També asseguren que el consistori "tampoc ha presentat cap estudi de viabilitat del projecte". En aquest sentit, aquesta mateixa setmana l’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils ha sol·licitat novament a l’Ajuntament la suspensió total del procediment.

Cap dels "xiringuitos" actuals s'ha presentat al concurs

Segons l'entitat, cap dels membres de l’associació s’ha presentat al concurs. Els professionals del sector mantenen que "el projecte és inviable econòmicament i que estableix un model allunyat del prestigi i qualitat actuals". El president de l’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils, Jordi Gavaldà, explica que “l’Ajuntament ha menyspreat xiringuitos amb una llarga història i una trajectòria excel·lent que han fet de Cambrils un municipi gastronòmicament reconegut”. Apunta que no s’ha tingut cap mena de sensibilitat cap al sector, engegant un procés de licitació en el pitjor moment (juliol i agost), en plena temporada d’estiu, quan aquests negocis tenen més feina. L’Associació considera que es vol fer fora dels seus negocis als actuals explotadors de les guinguetes.

A pocs dies de finalitzar la temporada d’estiu, l’entitat alerta que, amb la resolució de la licitació, "la majoria de xiringuitos de Cambrils no podrà funcionar
a partir de la temporada vinent i, per tant, es perdran llocs de feina i l’oferta turística de la localitat quedarà greument afectada".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: