Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els comerços de la Via T a Tarragona, amics dels animals

L’associació comercial ha confeccionat un distintiu perquè els clients puguin distingir els locals que permeten l’accés d’animals

Imatge d'arxiu de gent passejant i comprant en un carrer de Tarragona Imatge d'arxiu de gent passejant i comprant en un carrer de Tarragona LAIA POBLADO / ARXIU / ACN
Comerç Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Juliol 2020 10:42

A totes les persones que tenen mascotes, els agradaria poder anar de compres, a dinar o sopar a un restaurant, anar de viatge i, fins i tot, entrar a museus amb els seus peluts, però de vegades aquests plans es posposen perquè en molts locals no deixen accedir amb ells. Per sort, aquesta situació és cada vegada menys freqüent, ja que actualment s’assisteix a un veritable boom pet friendly. De fet, l’associació comercial tarragonina de la Via T aposta per aquest format, de manera que s’ha creat un distintiu perquè els clients estiguin informats i puguin saber a quins locals poden accedir amb les seves mascotes.

Imatge del ditintiu que utilitzaran els locals de la Via T que permeten l'accés de mascotes. VIA T

pet friendly Via T

D’acord amb les xifres de l’Associació Nacional de Comerç d’Animals de Companyia (ASAC), 4 de cada 10 llars espanyoles té, almenys, una mascota, essent el gos l’animal predilecte. Es calcula que, a Espanya, són prop de 5.000 les botigues especialitzades en animals de companyia i 6.000 les clíniques veterinàries. Aquest sector ha aconseguit 25.000 milions d’euros com a volum de negoci a Europa el 2018, una xifra gens menyspreable, 1.000 milions de la qual corresponen a Espanya. Com es pot veure, es tracta d’un sector ben posicionat.

No obstant això, al marge de la casuística economicofinancera, no és menys cert que cada vegada hi ha més conscienciació de la rellevància del benestar animal, es consumeixen més productes eco sostenibles i és tolera cada vegada menys el maltractament animal. En aquest context, els qui tenen mascota volen gaudir-ne també durant el seu temps lliure i el mercat és conscient d’aquesta necessitat, tenint en compte que, a més, es tracta d’un client objectiu amb poder adquisitiu. Cada vegada són més els hotels, cases rurals, càmpings, restaurants o botigues que admeten l’entrada de gossos. Això sí, sempre lligats i, si pertanyen a les considerades com a races potencialment perilloses, proveïts de morrió. Per descomptat, sempre amb la seva assegurança de responsabilitat civil per a mascotes, per si de cas.

Catalunya, Andalusia i la Comunitat Valenciana constitueixen la tríada de comunitats autònomes més avançades pel que fa a l’admissió i a equipament hostaler caní. El 34% dels allotjaments turístics de Catalunya són locals dog friendly. No només admeten gossos, sinó que els organitzen activitats i els complimenten amb llits, menjar i joguines específiques per a ells. De fet, les províncies de Barcelona, Girona i Tarragona són les més destacades.

Per tot això, la Via T aposta per aquest format i és per això que se suma al projecte PetFriendly (amics dels animals) i vol informar-ne el ciutadà de Tarragona i del territori, ja que molts comerços permeten entrar animals, però els clients no n’estan informats i molts no hi entren perquè ho ignoren. És per això que des de la Via T s’ha creat un distintiu perquè tant el client com el turista que visitin la ciutat sàpiguen que, a Tarragona, els animals són ben rebuts. Com es pot comprovar, el nombre de locals dog friendly no para de créixer i és que, fins i tot des d’una perspectiva comercial, resulta més rendible permetre l’accés a les mascotes, ja que els clients se senten a gust i és més probable que tornin. El llistat de locals pet friendly es pot consultar a través d'aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: