Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls no cobrarà la taxa d'ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants

Les terrasses que reobrin amb l'entrada en vigor de la Fase 1 de desconfinament, no caldrà que sol·licitin nova autorització

Els titulars de les terrasses podran demanar també l'ampliació en aquells espais on sigui possible Els titulars de les terrasses podran demanar també l'ampliació en aquells espais on sigui possible TWITTER AJUNTAMENT DE VALLS
Comerç ACN
Divendres, 08 Mai 2020 19:31

L'Ajuntament de Valls no cobrarà la taxa d'ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants i per aquest motiu s'estan valorant les opcions jurídiques per fer-ho possible. La mesura evitarà que els establiments d'hostaleria i restauració amb terrasses a la via pública no hagin de pagar la taxa des que es va ordenar el seu tancament per l'alerta sanitària de la Covid-19, el passat mes de març, en una mesura que es faria extensiva fins a final d'any.

D'aquesta manera l'Ajuntament amplia les línies de suport a un sector com el de la hostaleria molt afectat també pel tancament total de les seves activitats a causa de la Covid-19. A més, es permetrà l'ampliació de les terrasses que s'autoritzarà en aquells espais on sigui possible. Cal recordar també que bars i restaurants són unes de les activitats que es podran beneficiar dels ajuts directes i extraordinaris que l'Ajuntament concedirà al teixit comercial i a serveis de proximitat, amb una línia de subvencions dotada amb 160.000 euros, fins a un màxim de 400 euros per cada establiment.

Per facilitar l'obertura de les terrasses quan entri en vigor la Fase 1 del Pla de Desconfinament, els titulars de l'activitat no hauran de presentar tampoc la sol·licitud d'ocupació de via pública. Tal i com està previst a la Fase 1, les terrasses que reobrin podran instal·lar fins a un màxim del 50% de taules que van sol·licitar l'any passat (per calcular el nombre de taules, els titulars podran agafar com a barem la xifra més alta de taules que van demanar el 2019). En el cas que vulguin ampliar l'espai, el titular haurà de sol·licitar autorització expressament.

Dos metres de distància entre taules 

La Fase 1 preveu l'obertura de terrasses mantenint una distància de 2 metres entre taules i deixant un pas suficient, també de 2 metres, per permetre la circulació de vianants. A la vegada, els titulars hauran d'aplicar en tot moment les mesures d'higiene i prevenció en la prestació del servei com la neteja i desinfecció de l'espai de la terrassa, de les taules i cadires i altres elements, evitar l'ús de cartes de menú, posar a disposició dels clients dispensadors de gels hidroalcohòlics estovalles d'un sol ús, entre d'altres mesures previstes a l'article 13 de l'ordre del Ministeri de Salut 386/2020 de 3 de maig.

Per a més informació, els interessats poden contactar amb l'Oficina d'Atenció al Ciutadà a través del mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé per telèfon al 977 636 010

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: