Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls destina 160.000 euros en ajuts al comerç local afectat pel Covid-19

Els ajuts es repartiran entre 400 comerços i serveis que han hagut de tancar

El carrer de la Cort, un dels eixos comercials de Valls El carrer de la Cort, un dels eixos comercials de Valls INFOCAMP
Comerç Redacció Infocamp
Dissabte, 18 abril 2020 19:54

El Ple de l'Ajuntament de Valls va aprovar aquest divendres destinar una partida de 160.000 euros del pressupost en ajudes directes als comerços i serveis de proximitat que s'han vist obligats a tancar per la Covid-19, amb un import de 400 euros per establiment o negoci. L'acord es va prendre per unanimitat de tots els grups polítics durant el primer ple telemàtic de la història. Aquestes subvencions són compatibles amb altres línies d'ajut que es puguin habilitar.

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va posar l'accent en la importància d'aquestes ajudes directes: "Tenim ben present que tots els comerços i activitats de proximitat, estan passant per moments difícils, calia que actuéssim de manera immediata".

En concret, el consistori dotarà amb 160.000 euros ajuts a tots els comerços, així com bars, restaurants, centres d'estètica i perruqueries, entre d'altres activitats de proximitat, en una mesura de suport al conjunt del teixit comercial i de serveis de Valls que s'han vist obligats a tancar. El plenari va aprovar unes bases de subvenció que regularà la concessió d'aquests ajuts de suport directe. Per facilitar al màxim la tramitació i concessió dels ajuts, el titular només haurà de declarar que la seva activitat s'ha vist afectada per l'estat d'alerta pel Covid-19 i aportar la documentació de despeses, per exemple, de les quotes d'autònoms o rebuts de costos d'electricitat, aigua o lloguer, entre d'altres.

Ple telemàtic de l'Ajuntament de Valls celebrat aquest divendres (LAIA CASTELLS): 

ple telematic Valls

L'Ajuntament destaca la importància d'activar ara mesures urgents de suport al comerç i serveis que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos a causa del Covid-19 i que tenen dificultats de liquiditat i tresoreria. Per això mateix, aquestes iniciatives s'aniran ampliant junt amb altres accions de reforç en altres àmbits, en especial de suport social a col·lectius, persones i famílies més vulnerables, treballadors afectats pels tancaments temporals d'empreses i activitats, així com línies de suport al teixit productiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: