Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra augmenta l'impost de l'IBI un 17% i la brossa un 27%

L'equip de govern incrementa la pressió fiscal per fer front a l'augment de despesa i interessos bancaris

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha presentat en roda de premsa la proposta de pressupost per al 2024 L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha presentat en roda de premsa la proposta de pressupost per al 2024 ANNA F. / AJ DE TORREDEMBARRA
Vida Municipal ACN
Dilluns, 23 Octubre 2023 20:19

L'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès) també apujarà l'IBI i la taxa d'escombraries per afrontar l'increment de la despesa corrent i els interessos bancaris. Feia nou anys consecutius que els impostos estaven congelats o es rebaixaven, però la pressió fiscal dels ciutadans augmentarà l'any que ve. La modificació de les ordenances preveu un increment del 17% de l'IBI (impost sobre Béns Immobles) i la taxa de la recollida de brossa un 26,95%. La recollida de residus comercials varien segons l'activitat i el tipus de restes generades. L'equip de govern inclou una bonificació del 15% de la taxa per als veïns que facin un ús correcte de la recollida porta a porta i de fins al 44% per als establiments que compleixin la recollida segregada.

L'equip de govern de Torredembarra, format per ERC, PSC i Junts, han anunciat una modificació de les ordenances fiscals per afrontar un increment de la despesa. L'executiu local recorda que l'IPC ha incrementat un 12,7% en dos anys, els tipus d'interès un 4,5%, i el sou dels treballadors un 7,12%. Remarquen que la gestió i recollida de residus s'ha encarit un 148,29% o subministraments com el gas un 378%.

Amb aquesta modificació dels impostos, l'Ajuntament de Torredembarra preveu ingressos d'11,35 milions d'euros amb l'IBI (+17%), de 2 milions d'euros (+22,32%) amb els residus domiciliaris i uns 780.000 euros (+102,6%) amb els residus comercials. Com a exemple, es preveu que un ciutadà passarà de pagar 115 euros de la taxa de la brossa a 146, 31 euros més. En el cas de l'IBI, per un habitatge de 48.000 euros de valor cadastral – la mitjana de municipi -, comportarà passar de 429,12 euros a 502,07 euros.

La votació de les ordenances fiscals es farà en un ple extraordinari aquest dijous al matí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: