Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils té nou govern amb vint dies de retard a causa dels recursos judicials de la llista més votada

En un ple tens i llarg, Alfredo Clúa (PSC) recull la vara d'alcalde i governarà amb ERC, Junts i En comú Podem

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa (PSC), sosté la vara de batlle en el ple d'investidura L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa (PSC), sosté la vara de batlle en el ple d'investidura ARIADNA ESCODA / ACN
Vida Municipal ACN
Divendres, 07 Juliol 2023 14:36

Cambrils (Baix Camp) ha constituït el govern municipal aquest divendres, amb vint dies de retard pels recursos judicials de NMC, la llista més votada el 28-M. Finalment, el socialista Alfredo Clúa ha aixecat la vara d'alcalde amb el suport d'ERC, Junts i En Comú Podem, amb qui governarà els pròxims quatre anys. La sessió plenària, llarga i tensa, s'ha celebrat entre aplaudiments i alguna escridassada per part del nombrós públic present a la sala. En el seu discurs, el nou batlle ha defensat el govern "legítim" de quatre forces polítiques, mentre que el cap de llista de NMC, l'exalcalde Oliver Klein, ho ha qualificat de "pacte de perdedors". Cambrils, juntament amb Olot, era l'única ciutat pendent de constituir el nou govern.

La sala de plens de Cambrils ha quedat petita per veure la constitució de la nova corporació municipal aquest divendres. La sessió s'ha endarrerit vint dies de l'habitual a l'espera de les resolucions judicials al contenciós electoral presentat per la candidatura de Nou Moviment Ciutadà (NMC), que va impugnar el resultat del recompte de vots del 28-M. Es tracta d'uns recursos que han estat desestimats tant per la Junta Electoral de Zona, la Central i finalment el Tribunal de Justícia de Catalunya. Tot i que el partit plantejava portar el cas al Tribunal Constitucional, finalment s'ha descartat aquesta opció, tal com ha afirmat a l'ACN el cap de llista de la formació, Oliver Klein.

Just abans de l'inici del ple, una vintena de persones s'han concentrat a l'exterior de la casa de la vila per mostrar el seu rebuig davant l'entrada de Vox al consistori. Precisament els dos regidors de la formació d'extrema dreta han estat els encarregats de constituir la mesa d'edat i fer el recompte dels vots dels 21 regidors que formaran part de la corporació municipal. En aquesta ocasió, han estat tres les candidatures que s'han presentat a l'elecció d'alcalde: la d'Alfredo Clúa del PSC, la d'Oliver Klein de l'NMC i la d'Isabel Segarra de Vox.

Amb onze vots favorables d'ERC, Junts, En Comú Podem i PSC, Alfredo Clúa s'ha proclamat batlle de Cambrils per majoria absoluta. En el seu discurs després de ser investit, el socialista ha remarcat que el pacte constitueix un govern "legítim" i ha demanat un clima de "serenor política" de cara al mandat que s'enceta. A la vegada, ha anunciat que aquest juliol es presentaran les línies programàtiques del Pla d'Acció Municipal (PAM) elaborat entre els quatre socis de govern. Segons l'acord al qual han arribat les formacions, Clúa ocuparà el càrrec durant els pròxims tres anys, mentre que la republicana Camí Mendoza recuperarà l'alcaldia l'últim any de mandat.

Per la seva part, l'exalcalde de Cambrils i nou cap de l'oposició, Oliver Klein, ha carregat durament contra tots els partits que aquest divendres han impedit que s'erigís com a alcalde tot i ser la llista més votada en els darrers comicis. Així, el cap de llista d'NMC ha qualificat el pacte "de perdedors" i ha assenyalat que és "contrari" a la majoria de la ciutadania. En la mateixa línia, ha afirmat que els pròxims quatre anys desembocaran en una "reflexió" de la població sobre la classe política municipal.

Nou capítol judicial obert

La sessió d'aquest divendres s'ha celebrat després de donar-se a conèixer la denúncia interposada per l'NMC contra qui va ser regidor d'Urbanisme, Enric Daza. L'exalcalde acusa a l'actual cap de llista de Junts de suposats delictes de prevaricació, usurpació de funcions públiques i desobediència després d'haver-se atorgat una llicència d'obres sense informar que ell era el propietari de l'immoble. Davant d'aquesta situació, Daza s'ha mostrat "tranquil de no haver comès cap il·legalitat" però ha titllat l'acció com una "estratègia per judicialitzar la política" a un dia de la investidura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: