Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus anuncia una moratòria en el pagament de la taxa de recollida de residus amb un impacte de 2,5 MEUR

El govern municipal ajudarà a les empreses de l'oci nocturn de la ciutat amb exempcions fiscals

Mariluz Caballero, regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, i Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació, han anunciat en roda de premsa les noves mesures fiscals Mariluz Caballero, regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, i Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació, han anunciat en roda de premsa les noves mesures fiscals AJUNTAMENT DE REUS
Vida Municipal ACN
Dilluns, 07 Febrer 2022 18:57

L'Ajuntament de Reus ha anunciat aquest dilluns dues mesures fiscals per ajudar als sectors més afectats per la pandèmia durant l'exercici d'aquest any. El govern municipal aprovarà una moratòria de sis mesos en el pagament de la taxa de recollida de residus comercials i industrials. Les empreses podran pagar l'impost des del 5 d'octubre al 5 de desembre. La mesura tindrà un impacte econòmic de 2,5 milions d'euros. A més, la trenta d'establiments d'oci nocturn de la ciutat també estaran exempts de pagar la taxa de recollida de residus. "És una ajuda directa a les empreses", ha afirmat el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats.

L'equip de govern aprovarà via decret la moratòria fiscal de sis mesos en el pagament del preu públic de recollida de residus comercials i industrials. La regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha explicat que aquesta mesura s'aplicarà a totes les activitats previstes en l'ordenança fiscal i que es modificarà el calendari, ja que actualment el període de pagament en voluntària és del 5 d'abril al 6 de juny. Així, enguany, els contribuents podran fer el pagament del 5 octubre fins al 5 de desembre. "Les empreses podran disposar durant sis mesos més dels 2,5 milions d'euros, l'objectiu principal és donar liquiditat", ha dit.

El govern municipal també portarà en el proper plenari la modificació de l'ordenança fiscal que regula el preu públic del servei de recollida de residus comercials i industrials. Amb aquesta modificació es vol eximir a les empreses de l'oci nocturn de la ciutat del pagament d'aquesta taxa. Segons el regidor d'Empresa i Ocupació la mesura és un suport directe a un dels sectors més afectats per la crisi sanitària i calcula que se'n podran beneficiar 28 establiments. En aquest cas, l'ajut tindrà un impacte econòmic aproximat de 30.000 euros.

Des del consistori han recordat que l'any passat ja van engegar mesures per ajudar als contribuents. A tall d'exemple, han assenyalat que es van incloure facilitats per fraccionar els pagaments o que es va ampliar de nou a deu mesos el fraccionament del termini inicial, entre altres accions. "Són mesures puntuals que les fem perquè som sensibles amb la situació de la ciutadania i empreses i també perquè ens ho permet la tresoreria de l'Ajuntament; complim amb la nostra paraula i continuem mirant el futur amb ambició i optimisme", ha tancat la regidora.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: