Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

JxValls i ERC-Compromís per Valls signen un acord de govern que posa les persones en el centre d'atenció

L'alcaldessa Dolors Farré (JxValls) diu que el pacte "no és cap reedició de l'anterior", sinó una nova etapa / Jordi Cartanyà (ERC-CpV) cita l'Hospital Pius com a exemple d'un treball conjunt "per trobar solucions de futur"

Encaixada de mans de l'acord a Valls, amb Ramon Giró, president local del PDeCAT, Dolors Farré, portaveu de JxValls, Jordi Cartanyà, d'ERC-Compromís per Valls, i Andreu Garcia, president local d'ERC Encaixada de mans de l'acord a Valls, amb Ramon Giró, president local del PDeCAT, Dolors Farré, portaveu de JxValls, Jordi Cartanyà, d'ERC-Compromís per Valls, i Andreu Garcia, president local d'ERC NÚRIA TORRES / ACN
Vida Municipal Josep Cartanyà
Divendres, 12 Juliol 2019 16:19

Unes hores abans de la celebració del ple d'aprovació del nou cartipàs, Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls han signat aquest divendres l'acord de govern per al mandat 2019-2023. Encara que es tractin de les mateixes forces polítiques que van pactar en l'anterior mandat, l'alcaldessa de Valls i cap de llista de JxValls, Dolors Farré, ha deixat clar que "això no és cap reedició del pacte de govern anterior", ja que el considera fruit "d'una nova etapa i amb noves persones". De fet, començant per la pròpia alcaldessa que relleva Albert Batet en el càrrec, la meitat de regidors i regidores s'estrenen en el nou cartipàs municipal.

Per la seva banda, el cap de llista d'ERC-Compromís per Valls, Jordi Cartanyà, ha dit que l'acord "s'ha cuinat a foc lent" per tal de prioritzar els projectes i el model de ciutat. Cartanyà també ha posat en valor "el treball i la generositat" d'ambdues formacions polítiques alhora de posar allò que les uneix per davant d'allò que les diferencia. Tot i així, el cap de llista republicà també ha destacat reptes de futur en temes importants on hi havia hagut discrepàncies, com en el tema sanitari. En aquest sentit, Cartanyà ha garantit "un treball sociosanitari conjunt per trobar solucions de futur per a l'Hospital Pius com la Fundació Vilarniu". 

En el document signat també s'estableix que l'acció de govern s'inspirarà en "cinc valors": la transparència, la confiança, la responsabilitat mútua en totes les accions de govern, la participació entesa des de la governança i l'aposta per les persones, que centrarà les polítiques municipals per a un Valls "més just i cohesionat, amb igualtat d'oportunitats per a tots els vallencs i vallenques", tal i com recull l'acord de govern.

L'alcaldessa, Dolors Farré, també ha subratllat que en l'acord signat "Valls està al costat del país i des del municipalisme estem compromesos amb els valors de la llibertat i la democràcia". En l'acord també s'expressa que, des de l'Ajuntament  es treballarà per de "Valls un municipi mirall de la República" i destaca que "seguirem estant al servei de la consecució de la independència".

Projectes de ciutat i àmbits d’actuació

Entre els projectes de ciutat, l’acord específica els que van iniciar-se o projectar-se en el mandat passat com el Museu Casteller, la recuperació dels torrents, el Casal Cívic a Ca Xapes, la seu de l’Escola de Música Robert Gerhard, la comissaria de la Policia Local, el Centre Cívic al Barri Antic, la Casa de la Festa, la recuperació de les muralles medievals, la consolidació de la coberta de Sant Francesc o el Museu de Valls.

A més, detalla les actuacions en totes les àrees municipals, entre elles via pública i barris, mobilitat, equipaments esportius, transparència i administració electrònica, comerç, turisme, empresa i ocupació, centre històric, igualtat, educació, habitatge, participació, cultura, salut i civisme, entre d’altres.

Dolors Farré (JxValls) i Jordi Cartanyà (ERC-CpValls) signen l'acord de govern (JUNTSxVALLS): 

Dolors Farré i Jordi Cartanyà acord

El cartipàs municipal

Els quatre tinents d’alcalde seran Jordi Cartanyà (ERC-CpValls), Xavier Salat (JxValls), Núria Gavarró (ERC-CpValls) i Marc Ayala (JxValls). Pel que fa a les regidories, Sònia Roca (JxValls) s’estrenarà assumint la cartera d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Xavier Salat (JxValls) en Sostenibilitat i Medi Natural i Ramon Font (ERC-CpValls) en Habitatge i en Mobilitat. L’alcaldessa continuarà com a regidora de Via Pública i Barris i Enric Garcia (JxValls) es manté en Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, i també assumirà Esports.

Altres cares noves són Rosa Rovira (JxValls), que portarà Governació, i Empresa i Ocupació, Teresa Rull (ERC-CpValls), que s’encarregarà d’Ensenyament i Política Lingüística i també Afers Socials, i Laia Castells (JxValls), al capdavant d’Acció Cívica i Joventut. D’altra banda, repeteixen Martí Barberà (JxValls), que portarà Hisenda i Salut, Núria Gavarró (ERC-CpValls), a Transparència, OAC i Tecnologia de la Informació, i Òscar Peris (ERC-CpValls), actual delegat del Govern a Tarragona, de titular de Comerç i Turisme.

Règim retributiu

JxValls disposarà com a màxim de quatre dedicacions exclusives de 48.000 euros bruts anuals i de quatre assessors tècnics de grup, de 46.000 euros bruts, i ERC, de tres dedicacions exclusives i tres assessors tècnics, quan en l’anterior mandat hi havia menys càrrecs de confiança i les retribucions rondaven els 43.000 euros, el que, d’entrada, suposa un diferencial en assignacions d’uns 220.000 euros més que en l’anterior pacte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: