Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dídac Nadal: “Cohesionarem Tarragona amb avingudes urbanes que uniran tots els barris amb el centre”

El candidat de Junts per Tarragona també aposta per cohesionar la ciutat mitjançant la cultura, l’educació i tots els mecanismes socials necessaris

El cap de llista de Nadal, acompanyat d'altres membres de la candidatura, a la Via Augusta El cap de llista de Nadal, acompanyat d'altres membres de la candidatura, a la Via Augusta JUNTS PER TARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 18 Mai 2019 18:09

“Cal fer possible un dels projectes pendents i més reivindicats pels tarragonins i tarragonines: Cohesionar Tarragona”. Aquesta és una de les propostes principals del candidat de Junts per Tarragona a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, que ha manifestat que “aquesta cohesió ha de ser física però també social mitjançant la cultura, l’educació i tots els mecanismes necessaris per fer possible una única Tarragona”.

En termes urbanístics, l’alcaldable proposa “unir tots els barris de Llevant, de Ponent, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau amb el centre de la ciutat mitjançant autèntiques avingudes urbanes on els vianants i les bicicletes siguin els principals protagonistes”. “Volem que tots els tarragonins i tarragonines puguin anar caminant o amb bicicleta de Ponent a Llevant i de Nord a Sud”, ha destacat.

Llevant

Pel que fa a Llevant, Nadal aposta perquè “l’actual Via Augusta s’allargui fins a tots els barris d’aquesta zona de la ciutat amb la creació de voreres, carrils bici i la instal·lació de semàfors, passos de vianants, il·luminació, i millorant les actuals parades de l’autobús municipal”.

Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador

Respecte a la zona nord de la ciutat, l’alcaldable proposa “millorar l’actual vorera i crear un carril bici a la carretera N-240 des de l’Avinguda Andorra passant per Sant Pere i Sant Pau i arribant a la coneguda com a zona educacional”. “Entre altres objectius, aquesta actuació permetrà millorar la mobilitat sostenible dels estudiants que cada dia s’apropen al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili”, ha assenyalat.

Des de la zona educacional i fins a l’accés de Sant Ramon, Santa Isabel i Sant Salvador, Nadal també aposta “per crear vials per a vianants i bicicletes al costat dret de la carretera N-240 en direcció nord”. “Es tracta d’un tram de tres quilòmetres”, ha assenyalat.

Ponent

Pel que fa als barris de Ponent, el candidat de Junts per Tarragona s’ha compromès a “convertir la carretera T-11, des de la rotonda de les Gavarres fins a la plaça d’Europa amb una autèntica avinguda urbana amb la creació de voreres, carrils bici, il·luminació, semàfors, passos de vianants i vegetació”.

Per tal de reduir el trànsit de l’avinguda urbana de la T-11, Nadal ha explicat que s’aplicaran diverses mesures com ara la de “dignificar, obrir i reordenar els accessos dels vials laterals del pla parcial 9 i desviar part del trànsit a l’autovia A-7 i a l’autopista AP-7”.

Quant als barris que limiten amb la carretera N-340, l’alcaldable proposa “dignificar les voreres i ampliar el carril bici fins a arribar al riu Francolí”. En aquest sentit, una de les principals apostes de Nadal és “ampliar i dignificar els ponts sobre el riu Francolí de l’avinguda Roma i del carrer Ramon i Cajal”. “Han de ser la porta d’entrada al centre de la ciutat, comptaran amb vials per a vianants i bicicletes i reduirem el pas de vehicles amb només un carril per cada sentit de circulació”, ha destacat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: