Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jordi Cartanyà (ERC): "Quan sigui alcalde, m’ocuparé personalment del repte de recuperar el Barri Antic de Valls”

Esquerra i Compromís per Valls proposen polítiques públiques d’habitatge, la millora de la seguretat, una nova mobilitat i potenciar el comerç, la restauració i el mercat de la verdura

Jordi Cartanyà, acompanyat d'altres membres d'ERC Valls i Compromís per Valls, han presentat les propostes de recuperació del Barri Antic Jordi Cartanyà, acompanyat d'altres membres d'ERC Valls i Compromís per Valls, han presentat les propostes de recuperació del Barri Antic ERC VALLS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 24 abril 2019 20:38

Esquerra Valls i Compromís per Valls volen recuperar el Barri Antic de Valls mitjançant l’impuls de polítiques públiques que tinguin en compte l’habitatge, la seguretat ciutadana, el comerç, la restauració i el mercat de la verdura, i la mobilitat i l’aparcament. Les dues formacions es plantegen una sèrie de propostes que han de contribuir a fer bategar un altre cop el Barri Antic, que és “el cor de Valls” i al qual molts ciutadans hi tenen un “vincle emocional”, segons ha expressat l’alcaldable, Jordi Cartanyà.

Per això, proposen 4 eixos d’actuació immediata pel Barri Antic, que integren propostes “molt engrescadores pel seu futur i per la gent que hi viu i hi treballa” i perquè sigui un àmbit de la ciutat “per viure-hi, per comptar-hi, per treballar-hi, per passejar-hi”.

En primer lloc, proposen incentivar la rehabilitació i construcció d’habitatges en aquest àmbit de la ciutat per fer més fàcil als propietaris recuperar espais que ara estan abandonats i per facilitar l’accés a l’habitatge als més joves. En aquest sentit, Cartanyà ha expressat que “el Barri Antic, amb un índex de població envellida, es rejoveniria i de retruc hi hauria més activitat veïnal i comercial”.

La segona qüestió és la millora de la seguretat ciutadana amb la creació de grups de treball mixtes entre la Guàrdia Urbana, mediació i serveis socials per prevenir els conflictes veïnals i les accions incíviques. Cartanyà ha subratllat que “el Barri Antic ha de ser un barri segur perquè els veïns hi puguin viure tranquils”.

El tercer eix passa, segons els republicans, per una bona gestió de la mobilitat, fent-la sostenible per aquest àmbit de la ciutat on els carrers són estrets i hi ha pocs espais amplis. Així, Cartanyà ha afegit que “cal que pensem molt en el trànsit pacificat perquè el Barri Antic sigui un barri per passejar, net, endreçat, amb places enjardinades i balcons engalanats”. I mirar per la mobilitat també vol dir fer una bona gestió de l’aparcament: habilitar un espai cèntric per poder aparcar (principalment els veïns) i seguir amb la dinàmica d’aparcaments als voltants del barri.

Finalment, per ERC Valls i Compromís per Valls, el Barri Antic ha de tenir un comerç de proximitat, de productes de km0 i ecològics, amb repartiment a domicili, per facilitar la mobilitat a peu. Amb restauració i espais per fer-hi el vermut mentre seus tranquil·lament. També caldrà mantenir i potenciar el mercat de la verdura amb la complicitat dels paradistes.

"Quan sigui alcalde, m'ocuparé personalment del repte de recuperar el Barri Antic"

Cartanyà ha recordat que, quan sigui alcalde: “m’ocuparé personalment del repte de recuperar el Barri Antic de Valls” perquè Esquerra Valls i Compromís per Valls “ens prenem seriosament aquest espai de la ciutat”, on durant anys s’hi ha fet equipaments (a través de la llei de Barris) però s’han oblidat les polítiques dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

La disposició urbanística de la ciutat és complexa: s’han potenciat creixements cap al nord i la centrifugació de la ciutat ha fet desplaçar el centre provocant que no hi hagi rutes habituals en els desplaçament de la gent en el seu dia a dia que passin pel Barri Antic. Per això, Cartanyà ha assenyalat que “hem de potenciar el seu atractiu i també fer-hi actuacions agosarades per recuperar l’atractiu per viure-hi”. Finalment, l’alcaldable ha conclòs que “volem recuperar el batec del Barri Antic, que ajudarà a fer de Valls una ciutat que sedueixi, una ciutat que sigui el mirall de la república que volem com a país”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: