Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació reclama que es ratifiqui el conveni que dignifica les treballadores de la llar i de les cures

El Ple de la Diputació de Tarragona aprova una moció d'ERC en què es demana que es ratifiqui el conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT)

Ple de la Diputació de Tarragona celebrat aquest divendres 29 de juny Ple de la Diputació de Tarragona celebrat aquest divendres 29 de juny DIPTA.CAT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 30 Juny 2018 11:43

El Ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat una moció del Grup Polític d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que defensa els drets laborals de les persones treballadores de la llar i de les cures, que en l’actualitat a Espanya pateixen discriminacions respecte a la resta de treballadors en el Règim General de la Seguretat Social.

La moció demana que l’Estat espanyol validi el conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT) sobre el treball digne de les treballadores de la llar, que altres països de la Unió Europea ja han ratificat com ara Bèlgica, Portugal, Irlanda, Itàlia, Finlàndia o Alemanya.

Aplicar el conveni faria que les persones treballadores de la llar i de les cures s’equiparessin a la resta de treballadors i treballadores del Règim General. Perquè la seva actual tipificació laboral fa que a aquestes persones no se’ls garanteix el dret a un acomiadament motivat, se les exclou de la Llei de prevenció de riscos laborals, del Fons de Garantia Salarial i molt especialment de la prestació d’atur.

ERC ha defensat aquesta moció al plenari i ha afegit: “La República Catalana hauria ratificat el conveni 189 de l'OIT com sí han fet altres països de la Unió Europea, com ara Bèlgica, Portugal, Irlanda, Itàlia, Finlàndia o Alemanya”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: