Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Valls aposta pel Centre Cívic al Barri Antic al pressupost del 2018

Pel grup de l'oposició l’equipament permetria donar servei a tots els col·lectius des de la petita infància fins a la gent gran

Les regidores i el regidor de la Crida per Valls-CUP, en roda de premsa Les regidores i el regidor de la Crida per Valls-CUP, en roda de premsa CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 03 abril 2018 08:15

La Crida per Valls-CUP ha presentat un total de 127 al·legacions a la proposta de pressupost pel 2018 feta per l’equip de govern municipal (PDeCAT i ERC), que es debatrà en el ple d'aquest dimarts. En línies generals, aquestes al·legacions pretenen "apostar d’una forma molt més clara per les polítiques socials i les polítiques a les persones". En aquest sentit, destaquen els increments a l’àrea de serveis a les persones i l’aposta de la formació independentista per la construcció del Centre Cívic al Barri Antic. Aquest equipament serviria per dinamitzar el centre històric i permetria incloure col·lectius que fins ara no compten amb un espai municipal.

Pel que fa a l’Àrea de Cultura, la Crida per Valls-CUP aposta per l’increment d’activitat de la Fundació de la Candela i la dinamització de la Biblioteca Carles Cardó, incrementant les seves partides i aprofitant la dinàmica del centenari de la Biblioteca Popular. La candidatura rupturista també considera que algunes partides de la Xarxa de Cultura com els ajuts a les entitats s’haurien d’incrementar.

Sobre Participació i Igualtat, la formació considerada indispensable dotar de personal l’àrea. En aquest sentit, aposten per la contractació d’un tècnic d’igualtat i d’un tècnic de participació. També en vinculació amb la participació, la candidatura canviaria el sentit del Programa de Participació, actualment externalitzat, i apostaria per un Pla de Desenvolupament de la participació "real".

Pel que fa a Comerç i Turisme, la Crida per Valls-CUP també considera necessari contractar una figura tècnica, que s’hauria d’acompanyar de l’elaboració d’un Pla de Comerç per dotar d’aquesta àrea d’una planificació a mig i llarg termini.

En referència a Empresa i Ocupació, la formació aposta per dotar suficientment la partida destinada a les mesures anticrisi del consell econòmic i social i per incrementar l’aportació de l’Ajuntament a Vallsgenera, entitat que gestiona gran part dels programes d’ocupabilitat i formació i que està "clarament precaritzada".

Sobre Ensenyament, Joventut i Acció Cívica, la Crida per Valls-CUP considera que s’haurien de desplegar polítiques educatives de ciutat i, en aquest sentit, aposten pel desplegament d’un Pla Educatiu de Ciutat. Pel que fa a les polítiques de joventut, proposen estabilitzar la figura del tècnic (actualment AODL) i incrementar partides com el Programa de Joves per revertir algunes de les dades extretes del Pla Local de Joventut, com que el 70% dels joves diguin que no volen viure a Valls. La candidatura també aposta per començar a redactar un Pla d’estudis musicals per integrar l’Escola Municipal de Música amb altres espais d’oferta formativa.

Pel que fa a Benestar Social, la formació anticapitalista n’incrementa diverses partides, com l’ajut a domicili, l’habitatge social o el programa de família. En aquest àmbit, la CUP també aposta per crear noves formes d’intervenció social a través dels plans de desenvolupament comunitaris, una eina per implicar la ciutadania i dinamitzar els barris.

En quant a l’Àrea de Serveis Interns i Transparència, l’aposta principal de la Crida per Valls-CUP és la municipalització de Ràdio Ciutat de Valls (ràdio en línia) i el treball amb la banca ètica.

En relació a l’Àrea de Territori i Habitatge, la candidatura insisteix en la necessitat de crear una plaça de tècnic que alliberi una àrea sobrecarregada de projectes vitals per la ciutat, com el Pla Especial de Torrents o el POUM, i aposti per projectes "oblidats per la falta de personal" com la disciplina urbanística. Un altre dels aspectes a destacar és la gestió dels residus domèstics i industrials, la neteja viària i el manteniment de parcs i jardins. La formació aposta per "revertir la mala gestió d’aquests serveis, lligats al macrocontacte amb la UTEValls, i com a pas previ a la seva municipalització, incrementar les partides de campanyes de serveis mediambientals i de control de serveis mediambientals". Un any més, la CUP també aposta per la recollida porta a porta al centre històric.

Més dotació pel Barri Antic

Per últim, la CUP aposta perquè sigui la Comissió de Patrimoni la que decideixi les inversions en recuperació patrimonial. Pel que fa a l’habitatge, proposen incrementar en 200.000€ la partida d’adquisició i rehabilitació per millorar la situació del Barri Antic i augmentar les partides de subvencions a la rehabilitació i de subvencions a l’habitatge. També prioritzen projectes com la rehabilitació de Ca Padró, l’Escola de Música o la nova seu de la Policia Local.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: