Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls comença a jugar

Amb la inauguració de l'exposició 'Una auca de jocs tradicionals', arrenquen les activitats de 'Valls Juga', el primer Festival del Joc del Camp de Tarragona

Amb la inauguració de l'exposició 'Una auca de jocs tradicionals', al Pati de Sant Roc, arrenquen les activitats de 'Valls Juga' Amb la inauguració de l'exposició 'Una auca de jocs tradicionals', al Pati de Sant Roc, arrenquen les activitats de 'Valls Juga' AJUNTAMENT DE VALLS
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 12 Març 2024 07:41

El Pati de Sant Roc de l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV) ha estat l'escenari aquest dilluns de la inauguració de l'exposició 'Una auca de jocs tradicionals', a càrrec de l'associació de jocs Vadejoc i l'associació cultural La Llaüt, que ha estat presidit per la regidora d'Acció Cívica i Jovnetut, Natàlia Moncunill. D'aquesta manera, s'obren les activitats prèvies del 'Valls Juga', el primer Festival del Joc del Camp de Tarragona, que tindrà com a jornada central el dissabte 16 de març a la Sala Kursaal. 

Aquest dimarts 12 de març, es presentarà a l'IEV el joc 'Valls 1809' a càrrec de l'autor Marc Aliaga. L'endemà dimecres dia 13, al Centre Cívic es realitzarà la xerrada 'Iniciació a la ludificació' a càrrec de Ramon Balcells (de Rol en família), integrador social i amb anys d'experiència en la ludificació a les aules.

El dijous 14 de març, a la sala d'actes de l'Escola Enxaneta, tindrà lloc la xerrada 'El joc com a eina educativa', a càrrec de Judit Besora (La Tribu), i el divendres es presentarà el llibre de l'Oriol Comas 'Un món de jocs', a càrrec de l'autor a la sala d'acte del Centre Cívic. El mateix dia, des de l'Oficina de Turisme es realitzaran diferents passis del Room Escape al refugi antiaeri de la ciutat.

La jornada lúdica de dissabte serà oberta i gratuïta per a totes les persones assistents

El dissabte 16 de març tindrà lloc la jornada lúdica a la sala Kursaal, que obrirà portes a les 10 del matí i fins a les 21 hores durant el qual el públic assistents hi trobarà múltiples propostes i activitats. A l'espai exterior ('Fem plaça') s'hi realitzaran propostes de jocs tradicionals, de punteria i habilitat, jocs gegants i jocs de taula, a càrrec de Nou Tocajoc i la Cia. de jocs l'Anònima.

A l'interior s'ha habilitat també un espai Infantil ('Pom de dalt'), amb propostes d'editorials de renom dins del món del joc com: Devir, GDM Games, Lúdilo o Cayro. En aquest espai hi haurà propostes de diferents jocs amb demostracions a càrrec de persones voluntàries de 'Valls Juga' i de l'alumnat de 'Ludoforta' de l'institut Torreforta de Tarragona.

A l'espai familiar ('La colla nostra') és on hi haurà el gruix més important de propostes de jocs (amb demostracions de prop de 50 jocs de taula).

El festival comptarà també amb un espai per a persones expertes ("Gamma extra") amb una desena de propostes amb demostracions de jocs de taula, wargames o un taller de pintura de miniatures.

La jornada lúdica del dissabte comptarà també amb un espai per a demostracions de prototips de jocs ('Assaig'), punts de venda de material relacionat amb el món dels jocs.

Altres espais del festival són l'espai d'autors i autores ('Caps de colla') que comptarà amb la presència d'autors de jocs de taula.

Les entitats organitzadores de l'event són: Món Aualé, As. En la Manga, el Moviment Educatiu de l'Alt Camp (MEAC), Rol en família, la Llibreria Tram i, el Centre Cívic de Valls i VallsJove de la Regidoria d'Acció Cívica i Joventut.

L'organització recorda que el festival té un espai web (vallsjuga.cat) i es troben presents a les xarxes social ("X", instagram i facebook) amb el perfil @vallsjuga des d'on s'anirà informant de les diferents propostes entorn de l'esdeveniment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: