Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els pagesos i la plataforma Aturem Hard Rock abandonen l'AP-7 a Cambrils després d'un tall de 24 hores

Una vintena de persones passen la nit a l'autopista i després han anat a manifestar-se a Mont-roig pel projecte de Lotte

Dos manifestants recullen la tenda de campanya després d'haver passat la nit tallant l'AP-7 a Cambrils Dos manifestants recullen la tenda de campanya després d'haver passat la nit tallant l'AP-7 a Cambrils ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Dilluns, 11 Març 2024 14:46

Una vintena de persones han passat la nit a l'AP-7 a l'alçada de Cambrils en un tall de 24 hores per protestar contra els projectes de Hard Rock, de Lotte Energy Materials a Mont-roig i en defensa de la pagesia. Els manifestants han abandonat l'autopista a dos quarts de nou del matí i s'han dirigit cap a Mont-roig, on continuaran les mobilitzacions perquè al migdia hi haurà un ple per aprovar diferents tràmits que han de permetre l'arribada al municipi de l'empresa química sud-coreana. El portaveu d'Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha considerat un èxit la protesta i ha advertit que si els diferents governs no rectifiquen, en faran més. "És una petita demostració de força de que amb una mica d'organització podem fer coses molt grans", ha dit.

La jornada de manifestacions d'aquest diumenge i fins aquest dilluns al matí ha aplegat un centenar de persones, si bé únicament una vintena han passat la nit a l'autopista. Els concentrats han dormit en tendes de campanya que han col·locat sobre l'asfalt o a l'interior dels seus vehicles. "És absolutament un èxit haver pogut organitzar en menys d'una setmana organitzacions que en principi semblen antagòniques", ha exposat Redón. A la protesta s'hi han afegit una desena d'entitats entre grups ecologistes, socials o sindicats per "aturar Hard Rock, aturar la Lotte, prioritzar el sol agrícola per garantir la sobirania alimentària i prioritzar inversions hídriques per la pagesia i no per macroprojectes", ha resumit el portaveu.

Un cop els manifestants han abandonat l'AP-7 cap a dos quarts de nou del matí, s'han dirigit cap a Mont-roig, per fer una nova protesta. La raó és que des de les 12:30 h se celebra un ple municipal on es preveu aprovar de forma inicial la modificació puntual del POUM que ha de fer possible la compravenda dels terrenys on s'ha d'ubicar la fàbrica de Lotte Energy Materials. "La mobilització és perquè es vegi que no hi ha consens social i que cal fer una interlocució amb els pagesos. No pot ser que sota la falsa idea d'una transició energètica estiguem parlant d'una planta de risc químic de 6", ha emfatitzat Redón. Les entitats també consideren que hi ha risc de contaminació de l'aqüífer de Mont-roig a causa de l'activitat de l'empresa sud-coreana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: