Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dones amb Iniciativa del Vendrell reivindica la figura de les cuidadores pel 8M

L'entitat promourà dues mocions a les administracions públiques per demanar eines de suport i formació per a les cuidadores no professionals

Imatge d'un grup de cuidadores no professionals, a l'entrada del Vendrell Imatge d'un grup de cuidadores no professionals, a l'entrada del Vendrell CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 05 Març 2024 08:33

Coincidint amb el 8M, Dia Internacional de la Dona, amb el lema “8 de març que ens representa”, Dones amb Iniciativa del Vendrell vol reivindicar i posar en valor la figura de la Cuidadora no professional, aquella dona que s'ocupa d'una persona gran o dependent. Per aquest motiu, l'associació de dones promourà dues mocions a les diferents administracions públiques per tal que les cuidadores disposin de més espais de trobada, temps de respir, eines de suport i formació.

Dones amb Iniciativa del Vendrell recorda que, 8 de cada 10 persones cuidadores no professionals són dones, segons un estudi de la Fundació Pere Tarrés. Actualment, degut a la longevitat de les persones grans, ens trobem amb un greuge afegit, “la generació sandwich”, aquelles dones que són cuidadores tant dels seus fills o nets i, al mateix temps, de dones grans.

Mocions per aconseguir més espais, eines i formació als municipis

L'associació de dones impulsarà dues mocions a les administracions públiques. En primer lloc, l'entitat demana per a aquestes cuidadores no professionals “espais per compartir vivències, temps de respir, més eines que facilitin la vida de la cuidadora, formació per dotar d'habilitats i capacitats la seva activitat, crear programes per “cuidar les cuidadores”, a més de suport en domòtica i noves tecnologies”. Al mateix temps, Dones amb Iniciativa considera que s'ha d'avaluar els recursos especials que calen per a les persones cuidadores. L'altra moció anirà encaminada a promoure l'educació en la igualtat i la conscienciació del paper de la dona als centres educatius.

Aquest 8M es reivindica la figura de la cuidadora

Dones amb Iniciativa vol posar en valor i homenatjar el paper de la dona en la nostra societat i ser l'altaveu de totes aquelles dones poc visibilitzades: “Dones poc representades a les entitats, amb una trajectòria poc reconeguda i amb poca veu, dones reals amb històries i projectes de vida, però que han fet dels municipis uns municipis més acollidors”.

Aquest 8M, l'entitat vol reivindicar especialment la figura de les cuidadores. La presidenta de Dones amb Iniciativa del Vendrell, Gracia Cerrato, afirma que cal posar en valor aquelles cuidadores “que han lluitat contra les desigualtats, que han treballat per aconseguir els drets que gaudim ara, que han canviat la visió que teníem de la vellesa i que han treballat per la igualtat d'oportunitats i l'eradicació de les violències de gènere i per la cohesió”. “Per totes elles el nostre reconeixement més enèrgic, que el treball segueix i volem que aquesta sigui una lluita compartida que serveixi per construir un futur més just”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: