Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Jornades per la Igualtat de Cambrils proposen una quinzena d'activitats per a diferents públics

L'objectiu del programa, amb actes del 7 al 28 de març, és l'apoderament de les dones i la sensibilització social per garantir la igualtat real i efectiva

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i la regidora d'Igualtat, Gemma Balanyà, han presentat les Jornades per la Igualtat davant d'un mural dedicat a les dones L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i la regidora d'Igualtat, Gemma Balanyà, han presentat les Jornades per la Igualtat davant d'un mural dedicat a les dones AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Febrer 2024 21:19

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i la regidora d'Igualtat, Gemma Balanyà, han presentat avui les 15 activitats del programa de les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils 2024, que es portaran a terme del 7 al 28 de març en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

L'objectiu d'aquesta nova edició de les jornades comunitàries és l'apoderament de les dones, i alhora, la sensibilització social pels drets assolit per les dones, des de la lluita ancestral feminista, i tots aquells que encara cal assolir, per garantir una igualtat real entre dones i homes, en totes les etapes i àmbits de la vida.

Durant la presentació, que s'ha portat a terme davant d'un mural dedicat a les dones, l'alcalde de Cambrils ha defensat la necessitat de seguir lluitant des de totes les vessants per aconseguir la igualtat efectiva. "Hem de deixar d'acceptar el que no podem canviar i canviar el que no podem acceptar", ha manifestat Alfredo Clúa.

En aquest sentit, l'alcalde ha afirmat que "hem fer possible una normalitat feminista en centres d'oci, centre educatius i lloc de treball, i a tot arreu" i que "aquesta normalitat feminista no ha de ser exclusiva ni per raons d'edat, ni de nacionalitat ni d'orientació sexual perquè el feminisme és justícia universal i global".

Eixos de les jornades

La regidora d'Igualtat ha explicat que enguany els eixos centrals de les jornades són l'apoderament sexual i dels drets reproductius de les dones; la lluita contra la pressió estètica; la inserció laboral; el reconeixement i la visibilització del paper de les dones, al llarg de la història, ens els avenços socials col·lectius i espais de sororitat.

Gemma Balanyà també ha destacat la importància de la mirada feminista en la pràctica quotidiana dels diferents òrgans i departaments municipals que han programat accions en el marc d'aquestes jornades.

A continuació, la regidora ha repassat les 15 activitats programades, que són molt diverses i destinades a diferents públics: infantil, juvenil, familiar i adult. Entre les propostes, hi ha xerrades, tallers, obres de teatre, conferències, club de lectura, cinema, exposició artística i espais de trobada.

L'acte commemoratiu del 8M es farà al Casal Municipal

Com a novetat, enguany l'acte commemoratiu del 8M es trasllada al Casal Municipal i inclourà una representació a càrrec de l'Aula de Teatre del Casal, adreçada a l'alumnat de secundària dels centres educatius del municipi.

El programa també inclou l'exposició "Jo de petita anava al Moll", el dinar de dones, l'obra de teatre "Los centros de Lorca" de la companyia Antagonista, els tallers "Apoderament i món laboral" i "Revolució sexual", la representació "El club de les valentes" del cicle Diumenges al Teatre, un club de lectura dedicat al llibre "El vel de la deessa", la conferència "Jo no sóc racista, però...", la projecció de la pel·lícula "Todas somos Jane", les xerrades "El poder de menstruar" i "SOS" Ha vist porno!", les visites a l'exposició "Im-Perfectes sobre la pressió estètica, i l'espai de trobada, cura i creativitat del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural de l'Eixample.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: