Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els treballadors de Reus Net decideixen obrir la taula negociadora del conveni

El comitè d'empresa rebutja la "congelació salarial" del contracte de la brossa

Imatge d'arxiu de la presentació dels nous vehicles del servei de neteja viària Imatge d'arxiu de la presentació dels nous vehicles del servei de neteja viària ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Febrer 2024 20:43

El comitè d'empresa de Reus Net ha decidit per unanimitat dels tres sindicats que l'integren obrir la taula negociadora del conveni col·lectiu de manera inminent. Els nou membres del comitè - UGT (6), CCOO (2) i USOC (1) - responsabilitzen l'Ajuntament de Reus de la "congelació salaria" del contracte de la brossa. Fonts sindicals asseguren que el govern municipal "segueix sense abordar el tema".

Arran l'anunci fet públic la setmana per l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, d'ampliació del contracte de neteja viària i recollida de residus i de l'actualització de preus d'aquest servei, el comitè d'empresa de Reus Net assegura que no renunciaran "a tenir una negociació col·lectiva digna i amb garanties" i adverteixen que "mobilitzarem totes les nostres forces i recursos per a què així sigui".

Tot i que l'alcaldessa va afirmar que l'actualització dels preus preveu l'adaptació als increments, entre altres, dels costos dels combustibles o de les retribucions dels treballadors, des del comitè alerten que l'ampliació de serveis del contracte "representa més i més càrrega de treball sense cap mena de compensació per als treballadors i treballadores". Els representants sindicals també retreuen al govern municipal de "barrejar conceptes tan diametralment diferents i incompatibles com la pujada dels combustibles i la negociació del nou conveni".

Els representants dels treballadors responsabilitzen el consistori de la situació actual i li recorden que altres ajuntaments catalans "han reordenat els seus contractes de la brossa per a permetre que l'augment descontrolat de l'IPC no repercuteixi en la lapidació de la negociació col·lectiva, però, per què Reus no?", es pregunten.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: