Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un grup de jubilades del Vendrell, Roda i Creixell celebren el 'Dia Mundial de la Ràdio'

Aquest dimecres van participar en un programa especial de Ràdio El Vendrell tot recordant les radionovel·les i els anuncis que van marcar una època

El grup de jubilades i professionals de L'Arc Serveis, amb el conductor del programa 'La Caiaixera' de Ràdio El Vendrell, Pere J. Sallent, als estudis El grup de jubilades i professionals de L'Arc Serveis, amb el conductor del programa 'La Caiaixera' de Ràdio El Vendrell, Pere J. Sallent, als estudis L'ARC SERVEIS
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 16 Febrer 2024 08:14

Coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, que se celebra el 13 de febrer, un grup de jubilades del Vendrell, Roda de Berà i Creixell van participar aquest dimecres en el programa de 'La Calaixera' de Ràdio El Vendrell, conduït per Pere J. Sallent. Durant el programa les persones majors van recordar les seves experiències, quin va ser el seu primer aparell de ràdio o què escoltaven anys enrere. Les jubilades també van explicar que actualment la ràdio segueix sent una eina molt útil d'informació, oci i companyia, i que forma part de la seva vida quotidiana, gràcies al suport de noves tecnologies com els dispositius “Alexa”.

Les persones grans són molt amants de la ràdio, de les melodies que evoquen records i emocions. Cal recordar que, entre el 1920 i 1930, moltes cases només tenien la ràdio com a únic mitjà d'informació de la població. A partir de la dècada dels anys 50, la ràdio era molt escoltada i es va convertir en un fenomen social gràcies a nous gèneres com la radionovel·la o a la popularitat dels anuncis. De fet, durant el programa especial, les jubilades de Roda, Vendrell i Creixell van recordar radionovel·les tan populars com 'Lo que nunca muere', 'El Zorro' o 'Ama Rosa' o els famosos anuncis que van formaven part del seu dia a dia com el 'ColaCao', 'Okal', 'Gallina Blanca' o 'Norit', entre d'altres que omplien les ones.

Aquesta és una iniciativa més de L'Arc Serveis, amb el suport de RTV El Vendrell, per donar la visibilitat i el protagonisme que es mereix la gent gran aprofitant aquest medi de comunicació per parlar del paper de la gent gran en la nostra societat.

Dia Mundial de la Ràdio

El dia 13 de febrer va ser proclamat pels estats membre de la UNESCO i adoptat per les Nacions Unides com el 'Dia Mundial de la Ràdio'.

La ràdio segueix sent el mitjà de major consum a nivell mundial. La ràdio és el reflex de la diversitat de la nostra societat, on totes les veus s'expressen, estan representades i són escoltades. A la vegada, la ràdio encara és un dels mitjans de comunicació que genera més confiança i que són més utilitzats arreu del planeta.

Les emissores de ràdio locals o de proximitat donen servei a les seves comunitats, oferint un ampli ventall de programes, punts de vista i continguts.

La irrupció d'Internet i les noves tecnologies no ha impedit que la ràdio ocupi un paper molt important i destacat en la vida de les persones grans. Tot al contrari, com ja va passar amb el naixement de la televisió, la ràdio s'ha adaptat als nous formats per seguir oferint-nos el que li demanem: confiança, informació, entreteniment, accessibilitat, viabilitat i, sobretot, molta companyia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: