Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un miler de persones es manifesten a Reus en solidaritat amb Palestina

La marxa demana la fi dels atacs d'Israel i la implicació internacional per aturar el conflicte

La manifestació en solidaritat amb el poble palestí va reunir un miler de persones a Reus La manifestació en solidaritat amb el poble palestí va reunir un miler de persones a Reus ANA MARTÍNEZ
Societat Ana Martínez / Reus Digital
Diumenge, 21 Gener 2024 15:27

La manifestació a favor de Palestina va reunir prop d'un miler de persones aquest dissabte a Reus. La marxa, convocada a 115 ciutats de l'Estat espanyol, demanava la fi dels atacs d'Israel sobre la població palestina. 

A Reus, la convocatòria estava promoguda per Plataforma del Camp amb solidaritat amb el poble palestí, formada per la Xarxa antiracista de Tarragona, la Coordinadora d'ONG's de Tarragona, Palestina Àrab Unida, sindicats, la CUP i Podem així com el Col·lectiu de Terres de l'Ebre amb Palestina. La manifestació, que va tenir una bona acollida a la ciutat, va començar al Mercat Central i va envair els centrícs carrers Llovera i Monterols, fins arribar a la plaça del Mercadal.

Les consignes més proclamades durant el recorregut van ser "Free free Palestine", "Estat sionista estat terrorista", "Gaza aguanta, el mundo se levanta", totes elles animades gràcies un altaveu. 

La marxa va transcórrer de manera pacífica fins a l'Ajuntament de Reus. El públic es va dispersar i va formar un cercle al voltant de les diferents persones que van llegir discursos en contra de la guerra entre Israel i Palestina. Entre les proclames, es van adreçar missatges en contra del govern d'Israel, del comerç d'armes, del paper dels Estats Units i de la Unió Europea en aquest conflicte, de les empreses que operen en territori palestí o consignes explícites contra Carrefour i Mc Donalds. En definitiva, missatges d'esperança i solidaritat amb diferents sensibilitats.

Entre les exigències més comunes entre els manifestants, hi ha parar la venda d'armes, el reconeixement d'un Estat Palestí i la sanció a Israel per part de la comunitat internacional. En paraules de Laura Aguadé, representant de la Plataforma, "no és una guerra, és un genocidi en tota regla, i Estats Units i l'Europa de la fortalesa estan fent costat a Israel, quan el poble palestí és el que pateix". "El colonialisme accelerat, d'extracció de recursos, ha de visibilitzar-se amb el boicot a la venda d'armes i l'exposició de les empreses i governs còmplices", va apuntar Anne Marie Collins, representant de la Plataforma.

Quant a la postura "menys bel·ligerant" de l'Estat Espanyol, Pablo Cortés, també membre de la Plataforma, va matisar "que és deguda a les mobilizaciones dels ciutadans i s'ha de mantenir viva la flama" . Finalment, va assenyalar que Palestina "ha de tenir un estat viable, sense ingerències i amb plenes garanties per als que van abandonar la llar des de fa 75 anys".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: