Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus bat el rècord de visitants per la campanya de Nadal amb 2,5 milions de vianants

La ciutat es consolida com a una destinació nadalenca i d’oci de referència a Catalunya

L'Encesa de Llums va donar el tret de sortida a la campanya de Nadal a Reus, el passat 24 de novembre L'Encesa de Llums va donar el tret de sortida a la campanya de Nadal a Reus, el passat 24 de novembre REUS.CAT
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 17 Gener 2024 13:53

Reus es consolida com a destinació nadalenca referent a la demarcació de Tarragona i a Catalunya. Aquesta és la principal conclusió que s'extreu dels resultats de la campanya "Un Nadal Rodó", que durant sis setmanes, va presentar diferents escenaris amb activitats, atraccions i espectacles, així com atractius com l'esfera de llum de la plaça de la Llibertat, el Carrusel de la plaça del Prim, la zona d'atraccions firals o els Mercats de Nadal i Artesania. En total, la campanya de Nadal va resgistrar més de 2,5 milions de persones -en comparació amb l'1,2 milions de l'any passat-, una xifra rècord de visitants que "ha superat totes les expectatives", tal com ha afirmat la regidora de Projeccio de Ciutat, Noemí Llauradó, durant la roda de premsa de balanç.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha agraït tot el treball realitzat per part de nou regidories, així com "la implicació" de les entitats comercials de la ciutat, que han proporcionat una extensa oferta comercial de proximitat. Tot plegat, acompanyat de l’ornamentació lluminosa nadalenca dels carrers, places i passejos. Clom a trets característics d'aquesta campanya de Nadal, Guaita ha destacat "les dades que milloren les del 2023, un Nadal que ha estat més sostenible i innovador i que el Nadal ha arribat a tota la ciutat". L'alcaldessa també ha citat el Parc de Nadal, com a mostra d'innovació i per ser un atractiu per als joves.

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha donat una sèrie de dades que demostren l'increment de visitants que ha tingut Reus, entre el 24 de novembre i el 8 de gener. Les dades del trànsit de vianants s'han pogut extreure del càlcul del servei 'Reus Wifi', que indica el nombre de persones que circulen davant dels punts wifi distribuïts per la ciutat.

Llauradó ha explicat que durant la campanya de Nadal han estacionat als pàrquings municipals un total de 291.462 usuaris, xifra que suposa un índex de rotació diari de 6.476,93 usuaris, i que ha augmentat un 8,79 % respecte la campanya de Nadal anterior.

Llauradó Guaita i Recasens

L'alcaldessa Sandra Guaita ha fet balanç de la campanya de Nadal, al costat de la regidora Noemí Llauradó i del regidor Daniel Recasens (J.C.)

Un Nadal Rodó

La regidora també ha citat les més de 200.000 persones es calcula que han visitat el nou espai "Un Nadal Rodó", ubicat a la plaça de la Llibertat, durant tota la campanya de Nadal, i que a partir del 28 de desembre es va convertir en el Campament Reial per la recollida de cartes dels Reis Mags d’Orient.

A la carpa del Nadal Rodó s’han ofert tallers de Nadal pels més petits, en total 3.350 nens i nenes han realitzat els tallers amb un 93,1 % d’ocupació.

Carrusel

Es mantenen les dades de l’any anterior, amb un total de 19.000 persones que han gaudit del Carrusel instal·lat a la plaça del Prim, del dia 24 de novembre al 7 de gener.

D’altra banda, el dia 23 de desembre al matí, el propietari del Carrusel va voler fer una acció solidària a través de les associacions Supera’t i Asperger del Camp de Tarragona convidant a gaudir del Carrusel a totes les famílies que en formen part, obrint l’atracció només per a ells.

Atraccions de fira

El Gremi de Firaires calcula gairebé uns 45.000 nens i nenes han pujat en alguna de les atraccions de fira instal·lades a la zona lúdica de la plaça Anton Borrell.

Tant l’encesa dels llums de Nadal el dia 24 de novembre a la tarda a la plaça del Mercadal, com la festa de cap d’any “Hola 2024!” també a la plaça del Mercadal, de 23,30 a 1 h de la matinada, van comptar amb l’assistència de més de 5.000 persones.

Activitat cultural

El regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha dit que les activitats culturals han tingut un pes específic aquest Nadal, especialment la música.

En aquest sentit, del 24 de novembre al 8 de gener, 9.200 persones han assistit a les propostes que s’han presentat als Teatres de Reus. Una xifra a la qual cal sumar-li les 3.000 persones que van assistir al concert de Dr. Prats que es va dur a terme al passeig Mata.

Quant a la recollida de cartes al Campament Reial, també s’ha incrementat en relació amb l’any passat, i s’ha crescut fins a les 5.000 persones.

Per acabar, també fer un balanç de la Cavalcada de Reis que novament va omplir els carrers de Reus d’il·lusió amb prop de 55.000 persones, una xifra també a l’alça respecte l’any anterior.

Més turisme

Llauradó ha posat en valor que els visitants al Gaudí Centre han augmentat un 22,6 %, en total han visitat el centre d’interpretació 2.236 persones.

El pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata ha rebut un 39,4% més de visitants que l’any anterior, en total 1.064 persones l’han visitat durant la campanya de Nadal.

L’espai del Vermut durant la campanya de Nadal ha realitzat diferents tastos dels Vermuts de Reus i els seus visitants han augmentat un 4,5%.

Xarxes socials

Dels perfils de Reus Promoció a les xarxes socials Facebook i Instagram. El reel més vist va ser el resum de les activitats de Nadal i la seva il·luminació del dia 29 de novembre amb més de 28.000 visualitzacions.

Per la seva part, el representant de la Comissió de Comerç de la Cambra de Reus, Joan Anton Bergadà, s'ha mostrat satisfet, en nom del sector del comerç, de l'èxit de la campanya, que "ha doblat la gent del carrer".

Campanya de Nadal Reus 23 foto família

Foto de família de l'alcaldessa, regidors, regidores i representants de les entitats comercials (Reus.cat)

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: