Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Castellvell commemora el 25-N amb una acció teatral sobre la violència contra les dones a la vida quotidiana

L'Ajuntament també descobrirà un cartell a l'entrada del poble amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Castellvell del Camp, el 25-N Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Castellvell del Camp, el 25-N AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Novembre 2023 15:21

Coincidint amb la commemoració del 25-N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, l'Ateneu de Castellvell ha programat per al mateix dissabte 25 de novembre, a les 12 h, l'acció teatral 'La Senyora X', a càrrec de Teatrosfera. L'Ajuntament de Castellvell del Camp també descobrirà el cartell “Municipi protegit contra la violència de gènere”.

'La Senyora X': una proposta atrevida sobre els “micromasclismes” de la vida quotidiana

L'Ateneu Popular de Castellvell ha programat per al 25 de novembre l'acció teatral 'La Senyora X', que representarà el grup Teatrosfera a la plaça Catalunya. Teatrosfera ens porta una proposta atrevida i que evoca a la reflexió sobre els micromasclismes i la violència contra les dones a la vida quotidiana. Les actrius són les que, amb les seves intervencions i amb la col·laboració del públic, ajudaran a definir qui és “La Senyora X” -que representa l'actriu Maria Bravo Font- i la resta de personatges espontanis.

Sinopsi: 'La Senyora X', és una dona qualsevol. Podries ser tu, podria ser jo. Ella vol fer coses que no fa. Vol dir molt més del que diu. Voldria silenciar les veus internes que li diuen que ha de complir uns patrons de conducta que ara qüestiona, una violència invisible que li fa entrar en conflicte amb si mateixa.

La Senyora X

Representació de "La Senyora" a l'Aleixar, l'acció teatral que es farà a Castellvell (Foto: Aj.de l'Aleixar)

“Municipi protegit contra la violència de gènere”

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat el passat dimecres 27 de setembre va aprovar per unanimitat una moció per a la instal·lació de senyals a les entrades del municipi amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”. Coincidint amb els actes de commemoració del 25-N, l'Ajuntament descobrirà un cartell a l'entrada del poble, a la carretera TP-7049 de Reus a Castellvell.

L'acció vol ser “un acte simbòlic i visible de tot el què s'està fent al municipi per abordar aquest tipus de violències que malauradament encara estan molt presents a la nostra societat”, tal com indicava el text de la moció, a més “d'una declaració de principis, una mostra del posicionament que l'Ajuntament adopta davant qualsevol tipus de violència que pateixen les dones”, afegeix.

L'alcalde de Castellvell el Camp, Josep Sabaté, ha expressat el compromís del consistori de continuar implantant mesures concretes per fer front davant possibles casos de violència de gènere. En aquest sentit, l'alcalde s'ha referit a futures actuacions com el desenvolupament del Pla d'Igualtat, recursos com els Punts Lila o l'organització d'activitats com el curs de defensa personal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: