Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consell del Priorat organitza un cicle de diàlegs sobre despoblament i les seves causes

L’objectiu és establir accions de desenvolupament en habitatge, urbanisme i activitat econòmica entre d’altres

El Cicle de Diàlegs clourà a la Cartoixa d'Escaladei on s'exposaran les conclusions El Cicle de Diàlegs clourà a la Cartoixa d'Escaladei on s'exposaran les conclusions ANNA FERRÀS/ACN
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Novembre 2023 15:37

El Consell Comarcal del Priorat organitza un cicle de diàlegs sobre el despoblament a la comarca i les seves causes. L’objectiu, en les cinc sessions programades, és buscar estratègies i accions de desenvolupament al voltant de qüestions com l’habitatge, l’urbanisme, les sobiranies KM 0 o la diversificació de l’activitat econòmica.

Aquest cicle arriba després que en el darrer any i mig s’hagi impulsat un procés participatiu en 23 pobles del Priorat per diagnosticar i identificar els principals que tenen els municipis de la comarca. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Priorat, Sergi Méndez, destaca que “després del treball dut a terme aquests gairebé dos anys, és el moment de donar-ho a conèixer a la societat prioratina i fer-la partícip de les diferents accions i estratègies”.

Les jornades sorgeixen en el marc del programa del SOC “Treball a les Comarques”, del qual el Priorat és una de les beneficiàries, amb l’objectiu de crear activitat econòmica i ocupació per fixar la gent al territori i evitar-ne el despoblament.

Sessions programades

La primera sessió del Cicle de Diàlegs tindrà lloc el divendres 10 de novembre a Falset, amb una jornada que abordarà l’urbanisme. La finalitat d’aquesta primera trobada serà mostrar polítiques concretes que afecten a la població urbanística per revertir les causes del despoblament a partir de l’experiència de la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes.

El Cicle es reprendrà divendres 17 de novembre a Cabacés per parlar d’habitatge i continuarà el dia 24 de novembre a Ulldemolins, on es tractaran les sobiranies de KM 0. L’1 de desembre, des del Molar, s’abordaran qüestions sobre diversificació econòmica.

Els diàlegs clouran el dia 16 de desembre a la Cartoixa d’Escaladei, on s’analitzaran les conclusions extretes durant les jornades.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: