Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arc Serveis posa en marxa el projecte social del II Concurs per a gent gran de la URV

El projecte guanyador “Les TIC com a eina per reduir l'aïllament social de la Gent Gran” va ser ideat per l'estudiant de Treball Social, Andrea Trillas Mora

Imatge d'arxiu del lliurament del premi.del II Concurs per a gent gran de la URV Imatge d'arxiu del lliurament del premi.del II Concurs per a gent gran de la URV CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 06 Novembre 2023 18:34

L'Arc Serveis posa en marxa el projecte premiat del II Concurs de Projectes Socials per a gent gran de la URV “Les TIC com a eina per reduir l'aïllament social de la gent gran”, de l'estudiant del curs de Grau en Treball Social de la URV, Andrea Trillas Mora. El premi va ser dotat amb 500 euros.

El projecte en quatre fases

La posada en marxa del projecte es desenvoluparà en quatre fases. En primer lloc, es crearan grups de Whatsapp de persones grans usuàries del Serveis d'Assistència Domiciliària (SAD) de L'Arc Serveis de diferents municipis del Camp de Tarragona i del Penedès. A través d'aquest canal s'informarà de totes les activitats destacades o que poden aportar algun valor afegit a la seva vida, tant si estan organitzades pels ajuntaments, entitats o centres. L'objectiu de l'eina és que les persones majors estiguin informades del seu entorn, es puguin socialitzar i formar part de la societat.

A la segona fase, s'implicaran estudiants en pràctiques de diferents centres educatius i voluntariat, que realitzaran trucades d'acompanyament preventives i d'assessorament a gent gran. Això permetrà fer una recerca per saber quines són les necessitats del col·lectiu al territori i donar resposta a les problemàtiques detectades (medicació a domicili, soledat no desitjada, malalties cròniques, maltractament envers les persones grans, problemes de socialització, etc...).

A la tercera fase s'impartirà formació i tallers per adaptar-se a les Noves Tecnologies, com tallers de prevenció en el diferents àmbits de la vida (salut, físic, mental o social); assessorament en el desenvolupament d'activitats cognitives; evitar situacions de risc i seguretat; sobre el dret a morir dignament i el document de les voluntats anticipades.

La darrera fase consistirà en la creació de “Radars” en petites illes, xarxes veïnals, comerços, xarxes de voluntariat o d'entitats. Una eina que transformi la vida de la gent gran al seu barri, que posi la comunitat al seu servei i que comporti un canvi en la implicació de les cures de les persones grans.

Aquesta experiència pilot tindrà el seguiment tant del personal de Servei d'Assistència a Domicili (SAD) com de la resta de professionals de L'Arc Serveis.

La gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que “es vol crear una xarxa on estiguin implicats tots els agents i que estigui adaptada a unes noves tecnologies, TIC, més humanes i que posin les persones grans al centre de tot”. En definitiva, unes noves eines que promoguin “la prevenció, l'autonomia i el dret a decidir de la gent gran, tot fugint de paternalismes i de l'assistencialisme i adaptant-nos a les noves necessitats i al repte de la longevitat”.

El risc de pobresa i de soledat augmentarà entre la gent gran

Segons fonts de l'Idescat, a Catalunya existeixen 1.528.323 persones majors de 65 anys. D'aquestes, més de 255.400 són persones que es troben en risc de pobresa, segons un informe de la UGT. Actualment, més de 300.000 persones grans viuen soles i la previsió d'aquí a 15 anys és que aquesta xifra augmenti fins a prop d'un milió, segons l'Idescat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: