Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Protecció Civil alerta que les pluges al sud s'avancen al matí de demà i guanyen intensitat

En algunes comarques es pot superar el llindar de 40 litres per metre quadrat en mitja hora

En algunes comarques es pot superar el llindar de 40 litres per metre quadrat en mitja hora En algunes comarques es pot superar el llindar de 40 litres per metre quadrat en mitja hora ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dissabte, 02 Setembre 2023 01:22

Protecció Civil ha alertat aquest divendres al vespre que la previsió de pluges prevista per a dissabte al sud del país s'ha avançat al matí. Els mapes indiquen, alhora, que l'episodi pot ser més intens del que s'indicava fins ara. Aquest matí ja s'ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat però s'actualitza ara arran de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen que les pluges s'avançaran unes hores, s'iniciaran demà al matí a les comarques de més al sud i aniran augmentant la intensitat i l'afectació territorial. Les pluges començaran per la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià i s'estendran al llarg del matí i a partir de migdia o primeres hores de la tarda a altres comarques.

En concret, els mapes de l'SMC preveuen pluges al Segrià, les Garrigues, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.

Al vespre i nit deixarà d'afectar el Segrià i les Garrigues però augmentarà en intensitat i afectarà el Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp i el Tarragonès. En aquestes es preveu que la pluja afecti amb molta intensitat, mentre que per a la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, l'Alt Camp, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat la intensitat serà menor. La pluja també pot arribar a la Conca de Barberà amb un grau encara menor, segons les previsions de l'SMC.

Les pluges intenses amb episodis de fins a 40 mil·límetres en 30 minuts poden afectar al llarg del dia el Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Segrià, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l'aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques, i especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.

Fort onatge diumenge

A banda de les pluges, per aquest cap de setmana també es preveu fort onatge al litoral des del Maresme al Montsià.

Segons l’SMC, a partir del migdia de diumenge i fins a la mitjanit s'espera maregassa (onades de més de 2,5 metres) a la meitat sud de Catalunya, amb notable mar de fons de component est.

Es demana molta precaució a les zones de costa, i allunyar-se de ports i espigons on trenquin fort les onades.

Finalment s'ha emès una prealerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) arran de les previsions de l'SMC que indiquen que a partir de diumenge al matí i fins diumenge al vespre s'esperen localment ratxes fortes de vent de component est que poden superar el llindar dels 20 metres per segon al litoral i prelitoral central de Catalunya, des del Maresme al Tarragonès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: