Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament d’Altafulla i Justícia reprenen el conveni perquè els condemnats facin treballs per la comunitat

Aquesta col·laboració contribueix a la reinserció social de la gent que hi pren part

El sergent cap de la Policia Local d’Altafulla, Jordi Gil, la primera tinent d'Alcaldia i regidora de Benestar social i ciutadania, Eva Martínez i diversos tècnics del departament de Justícia, entre els quals hi havia el gestor de recursos de mesures penals alternatives de Justícia, Lluís Gómez reprenen el coveni perquè els condemnats facin treballs per la comunitat El sergent cap de la Policia Local d’Altafulla, Jordi Gil, la primera tinent d'Alcaldia i regidora de Benestar social i ciutadania, Eva Martínez i diversos tècnics del departament de Justícia, entre els quals hi havia el gestor de recursos de mesures penals alternatives de Justícia, Lluís Gómez reprenen el coveni perquè els condemnats facin treballs per la comunitat AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 19 Agost 2023 14:00

L’Ajuntament d’Altafulla i el departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya s’han reunit aquest dijous 17 d’agost al matí a les dependències de la Casa de la Vila amb la voluntat d’establir un conveni de col·laboració entre ambdues institucions.

A la trobada hi ha participat la primera tinent d'Alcaldia i regidora de Benestar social i ciutadania, Eva Martínez, el sergent cap de la Policia Local d’Altafulla, Jordi Gil, i diversos tècnics del departament de Justícia, entre els quals hi havia el gestor de recursos de mesures penals alternatives de Justícia, Lluís Gómez.

La reunió ha servit per reprendre el conveni marc que, en aquesta matèria, el Govern català té signat amb l’Associació Catalana de Municipis. I de fet, segons Martínez, es tracta d’una “represa” d’aquest acord que el consistori manté des de l’any 2006, que va quedar aturat amb la pandèmia, i en què es compromet a acollir aquelles persones que, a l'hora de complir una condemna, puguin fer treballs en benefici de la comunitat.

Enumerar el servies a prestar, proper pas

Es tracta, ha explicat la regidora, d’una “acció social per col·laborar amb Justícia i contribuir a la reinserció a la societat d'aquella gent que hi pugui prendre part”. I per això el proper pas és que el consistori elabori una enumeració dels serveis que es presten al municipi per tal de poder-los atorgar a qui millor encaixi en cada perfil quan sigui necessari.

Per la seva part, Lluís Gómez ha manifestat que “responsabilitzar-se de la manera que ho fa l’Ajuntament d’Altafulla ajuda a creure en la reinserció social de la gent” que per un motiu o altre se li ha aplicat una pena.

El gestor de recursos de mesures penals alternatives de Justícia també ha dit que “les tasques que es poden arribar a desenvolupar en un tracte de cooperació com aquest varien en funció de les necessitats de les poblacions”. Aquestes, però, sempre van tutelades per garantir que es compleixen les hores estipulades en cada cas.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: