Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les barques d'arrossegament de Cambrils tornen a port amb tres tones de peix després de la veda

Els pescadors consideren "bona" la primera jornada però esperen millorar les captures i els 15.000 euros facturats

Un pescador de Cambrils transportant el peix en caixes Un pescador de Cambrils transportant el peix en caixes NEUS BERTOLA / ACN
Societat ACN
Dilluns, 03 Juliol 2023 22:06

Les barques d'arrossegament de Cambrils han tornat aquest dilluns a la mar després de dos mesos i mig de veda. Una primera jornada que ha acabat amb gairebé 3.000 quilos de peix capturat i que ha estat valorat en poc més de 15.000 euros a la llotja. Uns resultats que els pescadors han titllat de "bons", però amb l'esperança que es millori en quantitat i preus durant les pròximes setmanes. El pagell, el moll i el lluç han estat les espècies més pescades, seguides de la canana i el rap. Preguntats pel futur, el sector continua mostrant-se preocupat per les constants mesures administratives i la manca de relleu generacional.

Aquest dilluns a quarts de set del matí, vuit de les onze barques d'arrossegament del port de Cambrils han sortit en formació per iniciar la temporada de pesca. Ho han fet després de dos mesos i mig d'aturada biològica que té per objectiu el creixement del peix i la regeneració del fons marí. De fet, i segons asseguren diversos pescadors, aquesta pausa es nota en la primera captura de l'any. "Per ser el primer dia, està força bé", ha assegurat el patró de la barca Pessic de Cambrils, Jaume Domènech.

Tot i així, el sector espera que durant els pròxims dies augmenti el nombre de peixos capturats i s'incrementi el seu preu a la llotja. La secretària de la Confraria de Cambrils, Clàudia Masdeu, també ha valorat positivament el primer dia de pesca i ha afirmat que les expectatives es preveuen bones. Malgrat tot, s'ha mostrat prudent i ha assegurat que caldrà veure com evolucionen les captures durant els pròxims mesos per poder parlar de previsions.

Preocupació per la situació "complicada" del sector

Més enllà de la tornada a la mar, el sector continua mostrant-se preocupat pel futur de l'ofici. "El sector està molt malament", ha afirmat el patró de la barca Pessic, qui lamenta que no hi hagi gent que es vulgui dedicar a la pesca. "Que la gent jove vagi a la mar ho veig complicat, perquè és una feina pesada, on s'hi han de dedicar moltes hores i ara això costa", ha explicat Domènech.

Una manca de relleu generacional que angoixa al conjunt de pescadors del port de Cambrils que veuen com van disminuint les barques any rere any. "Aquesta preocupació sumada a la baixa demanda del producte pesquer i el seu baix preu fa que aquest sector no sigui atractiu pels joves", ha detallat Masdeu. La secretària de la Confraria de Cambrils considera que s'ha de treballar per revertir la situació i intentar que els treballadors de la pesca "es puguin guanyar la vida i puguin viure amb tranquil·litat". "D'aquesta manera és com aconseguirem que als joves els cridi l'atenció aquesta professió i puguem donar sortida a aquest relleu que necessitem", ha tancat.

Cambrils tanca el 2022 amb més de mil tones de peix capturat

La Confraria de Cambrils ha tancat el 2022 amb més de mil tones de peix. En concret, la quarantena de barques cambrilenques han pescat 1.275.000 quilos, sent el lluç i la canana, les espècies més capturades, amb 94.000 quilos i 84.000 quilos, respectivament. Unes quantitats que han estat valorades en 4.645.000 euros a la llotja.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: