Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern suspèn la sanció administrativa de 2,1 MEUR a IQOXE a l'espera del procés judicial

El Departament de Treball diu que preval la intervenció de la justícia perquè és un òrgan superior

Imatge de les instal·lacions d'Iqoxe al polígon sud de Tarragona Imatge de les instal·lacions d'Iqoxe al polígon sud de Tarragona ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Societat ACN
Divendres, 30 Juny 2023 18:31

El Govern ha suspès la sanció administrativa de 2,1 milions d'euros a IQOXE a l'espera del procés judicial. Fonts del Departament de Treball i Empresa han confirmat a l'ACN que es tracta d'una qüestió legal que passa amb tots els procediments investigats pel Departament, un cop intervé la justícia. Segons les mateixes fonts, Treball no retira la sanció oberta per infraccions molt greus de la normativa de seguretat industrial, sinó que la suspèn perquè ho marca la llei fins que hi hagi una sentència ferma. Així mateix, subratllen que un cop s'acabi el procés judicial continuarà el procés administratiu per al compliment de la sanció.

En un comunicat, IQOXE assenyala que és la segona ocasió que la Generalitat suspèn el procés sancionador. En ambdós casos, diuen des de l'empresa, amb el mateix argument: "el cas es troba en ple procés judicial per via penal i aquesta té prioritat sobre qualsevol proposta de sanció administrativa, atès que la legislació vigent no permet aplicar cap altre tipus de sanció fins a la finalització del procés judicial".

En concret, es tracta de la suspensió de la sanció de 180.000 euros el juliol del 2021. Des d'IQOXE també han recordat que van recórrer aquesta proposta de sanció, ja que "no respon a fets reals". A més, han anunciat que també recorreran la suspensió d'aquest expedient perquè aquesta impedeix que es pugui resoldre el recurs presentat. Fet que genera, defensen des de la companyia, la "indefensió" d'IQOXE.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: