Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les barques d'arrossegament de Cambrils tornen a la mar amb una sortida a l'antiga

Les nou barques tornaran a la seva activitat el dilluns 3 de juliol, després del període de veda que ha durat dos mesos i mig de veda biològica

Imatge d'arxiu del Port de Cambrils Imatge d'arxiu del Port de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Juny 2023 21:10

El proper dilluns 3 de juliol les nou barques d’arrossegament que queden al Port de Cambrils tornen a la seva activitat després del període de veda, que ha durat des del 15 d’abril i fins l’1 de juliol. Una pausa que té com a objectiu el creixement del peix i la regeneració del fons marí.

Des dels dies abans, amb  el parèntesi de la Festa Major de Sant Pere, les embarcacions ja es van preparant per a la represa de la seva activitat després d’haver posat a punt tot l’equipament. I el dilluns dia 3  de juliol serà el moment de tornar a la mar.

Aquest dia, a les 06:30 h del matí, les barques cambrilenques "de l’arrastre", com en diuen a Cambrils, faran la sortida a l’antiga, en formació, una imatge de postal que era tradicional anys enrere a les matinades i que aplegava molta gent per contemplar aquesta bonica imatge.

Cal recordar que aproximadament, cap a les 08 h, també tornen a port els tres llums amb les captures de peix blau de la jornada.

L’altre moment culminant de la jornada serà el retorn de les barques a port, entre les 16 h i les 17 h, i la posterior, la subhasta del peix que es realitza a la Llotja. Serà l’oportunitat de comprovar com ha anat la pesquera, què s’han trobat després de dos mesos i mig de l’aturada biològica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: