Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Demanen que es retiri la causa contra els activistes que van bloquejar el transvasament del riu Siurana

Unió de Pagesos considera que la multa que demana la fiscalia és "desproporcionada"

Imatge d'arxiu dels dos activistes de la Plataforma Riu Siurana encausats, Andreu Escolà Anaïs Estrems, abans d'arribar als Jutjats de Falset Imatge d'arxiu dels dos activistes de la Plataforma Riu Siurana encausats, Andreu Escolà Anaïs Estrems, abans d'arribar als Jutjats de Falset ELOI TOST / ARXIU / ACN
Societat ACN
Dimecres, 28 Juny 2023 15:41

Unió de Pagesos ha demanat que es retiri la causa contra els dos activistes que el pròxim 30 de juny seran jutjats per haver bloquejat el transvasament del riu Siurana cap al pantà de Riudecanyes l'any 2017, enmig d'una acció de protesta. El sindicat ha manifestat en un comunicat que la multa que demana la fiscalia és "desproporcionada" i "coercitiva". L'entitat també ha afirmat que "tot i no compartir el 100% de les demandes dels activistes", sí que estan d'acord, en què és necessari "un millor aprofitament dels recursos hídrics". Per aquest motiu, reclamen un pla integral a la conca del riu Siurana que englobi "totes les necessitats d'una manera sostenible davant les conseqüències de la crisi climàtica al territori".

Des d'Unió de Pagesos també han anunciat que s'han aconseguit el compromís polític per impulsar la construcció de les infraestructures necessàries que permetin la reutilització de les aigües de la depuradora de Reus. Així mateix, s'ha acordat que es realitzi amb "immediatesa" les obres que han de garantir l'abastiment d'aigua a la comunitat de regants del pantà de Riudecanyes davant la situació de sequera. Un panorama que, segons alerten, podria comportar la "desaparició d'una part molt important del sector agrari".

A judici el 30 de juny

La previsió és que aquest 30 de juny es jutgin els dos activistes del GEPEC-EdC i del Riu Siurana Viu, Andreu Escolà i Anaïs Estrems, als Jutjats de Reus.

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, acusació particular, demana quatre anys de presó i multes de més de 7.000 euros pels delictes d'usurpació en la seva modalitat de distracció de les aigües, per coaccions subsidiàriament, i per danys agreujats. Per la seva banda, la fiscalia sol·licita pel delicte d'usurpació i per un de lleu de danys sancions de 3.240 euros per als dos investigats i una indemnització de responsabilitat civil xifrada en 4.498 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: