Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Associacions de gent gran del territori s'interessen pels dispositius “Alexa” per a l'autonomia de les persones majors i dependents

L'Arc Serveis presentarà aquest “revolucionari” assistent virtual de veu a la Bisbal del Penedès, Castellvell del Camp, Roda de Berà i Creixell

Imatge de recurs d'una prova pilot amb un dispositiu "Alexa" Imatge de recurs d'una prova pilot amb un dispositiu "Alexa" L'ARC SERVEIS
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 08 Mai 2023 11:44

L'Arc Serveis iniciarà aquesta setmana una sèrie de presentacions de l'assistent virtual de veu “Alexa” a les llars de jubilats de la Bisbal del Penedès, Castellvell del Camp, Roda de Berà i Creixell. Nombroses associacions de gent gran del Camp de Tarragona i del Baix Penedès s'han interessat pel funcionament d'aquest dispositiu, que s'ha convertit en una eina “revolucionària” a favor de l'autonomia de les persones majors i dependents.

Aquest any L'Arc Serveis va presentar els resultats de la prova pilot del projecte guanyador del I Concurs de Projectes Socials per a gent gran de la URV, que es va fer amb la col·laboració d'una xarxa d'agents, entitats, voluntaris i regidories de diversos municipis com Altafulla, el Vendrell o Roda de Berà. Es tracta del projecte 'Els assistents virtuals per a promoure l'autonomia i l'envelliment actiu', de l'estudiant de Treball Social, Carla Martínez. La valoració de la prova pilot va ser molt positiva ja que es van assolir els objectius: augment de l'autonomia, millora de l'oci i del temps lliure i la disminució de la soledat no volguda.

Properes presentacions

Fruit de l'èxit de l'”Alexa”, L'Arc Serveis realitzarà en breu un seguit de presentacions de l'assistent virtual de veu a les diferents entitats i llars de jubilats, que han demanat conèixer el funcionament del dispositiu. Les presentacions es faran a la Bisbal del Penedès (9 de maig), Castellvell del Camp (dia 10), Roda de Berà (dia 11) i Creixell (dia 12). El 12 de maig també es presentaran els resultats de la prova pilot als alumnes de Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tarragona.

La gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, fa una crida “a la voluntarietat de les administracions i polítics perquè treballin envers la gent gran, lluitin contra la soledat no volguda i promoguin l'autonomia de les persones majors i dependents”. Torra assegura que “Alexa” ha resultat ser una bona fórmula per assolir aquests objectius i demana als ajuntaments “que apostin per les noves tecnologies, que una vegada es supera la bretxa digital, és una eina de millora de la qualitat de vida”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: