Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una vintena de treballadors dels supermercats Spar es concentren a Reus per reclamar millores laborals

El comitè d'empresa lamenta que Fragadis es nega a negociar les peticions sobre conciliació familiar i pujades salarials

Dues dones entren en un supermercat Spar a Reus, mentre una vintena de treballadors reclamen millores laborals Dues dones entren en un supermercat Spar a Reus, mentre una vintena de treballadors reclamen millores laborals ARIADNA ESCODA / ACN
Societat ACN
Dijous, 05 Gener 2023 15:41

Una vintena de treballadors dels supermercats Spar s'han concentrat aquest dijous a les portes de dos establiments de Reus per reclamar millores laborals per a la plantilla del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El comitè d'empresa demana mesures per fomentar la conciliació familiar, augmentar la remuneració de les hores extres festives i millorar la transparència d'informació sobre acomiadaments. El president de l'organisme, Jose Ramon Lozano, ha lamentat que la companyia Fragadis -propietària de la cadena de supermercats Spar- no hagi avançat en aquestes qüestions en reunions prèvies i creu que les protestes ajudaran a desencallar les negociacions. El comitè d'empresa i la companyia es tornarà a reunir el pròxim 16 de gener.

L'acció convocada pel comitè d'empresa aquest dijous ha consistit en una concentració davant el supermercat Spar del Mercat Central de Reus, que posteriorment s'ha traslladat a l'establiment que la cadena té al passeig Sunyer. Des d'allí, una vintena de treballadors han reclamat millors condicions laborals per a la plantilla d'unes 1.200 persones del conjunt de la demarcació.

Segons el president del comitè d'empresa, Jose Ramon Lozano, entre les peticions principals dels empleats s'hi troben mesures per assegurar la conciliació familiar i una pujada salarial de les hores extres festives, que reclamen que siguin voluntàries. En aquest sentit, el comitè proposa una pujada de quinze euros d'aquesta remuneració en la pròxima reunió amb l'empresa, prevista pel dilluns 16 de gener. D'altra banda, Lozano exigeix a Fragadis que comuniqui els acomiadaments al comitè d'empresa amb un marge d'un dia, en comptes de ser notificats trimestralment. L'organisme també demana que la companyia especifiqui com es retornaran les hores d'excés de jornada que els treballadors fan al llarg de l'any.

L'empresa reivindica la "significativa millora" del conveni laboral

Per la seva part, Fragadis reivindica la "significativa millora" que ha suposat el nou conveni laboral 2022-2025, aprovat a finals de desembre i que té efectes retroactius per al conjunt de la plantilla. Alguns dels principals acords són l'increment salarial del 10,5% durant tres anys, l'equiparació dels permisos retribuïts en parelles de fet, la millora en les assegurances d'accidents laborals o l'obtenció d'un cap de setmana de qualitat per a les persones que treballen de dilluns a dissabte o diumenge. Fonts de la companyia es mostren "sorpreses" davant les reclamacions del comitè d'empresa i consideren que "no s'ajusten a la realitat".

La propera concentració dels treballadors de la cadena de supermercats Spar serà a Tortosa, el dimarts 24 de gener.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: