Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Priorat Enoturisme i Prioritat s'oposen a la celebració del Rally Costa Daurada Legend

Les entitats diuen que la cursa no encaixa amb els valors sostenibles de la comarca, suposa talls de carreteres i un impacte econòmic negatiu per a l'enoturisme

Imatge d'arxiu del Rally Costa Daurada Legend Reus Imatge d'arxiu del Rally Costa Daurada Legend Reus ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 05 Novembre 2022 12:12

Les associacions Priorat Enoturisme i Prioritat han mostrat a través d'un comunicat el seu rebuig a la celebració del Rally Costa Daurada Legend Reus, aquest cap de setmana, al seu pas per la comarca. Les entitats expressen que l'esdeveniment "no encaixa amb els valors consensuats pels actors de la comarca, suposa talls a les carreteres amb impacte econòmic negatiu" . A més, critiquen que l'organització de la cursa els ha fet arribar la informació "pocs dies abans de la celebrció i donant poc marge de maniobra".

Ambdues entitats exposen que la principal raó per oposar-se al ral·li és que "no potencia els valors de sostenibilitat de canvi climàtic i no quadra amb els valors que des de fa anys es treballen de forma consensuada amb tots els actors del territori en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat". També retreuen a l'organització no haver comptat amb l'opinió dels negocis ni dels veïns afectats en produir-se el tall de carreteres". 

Per tot plegat, Prioritat i Priorat Enoturisme creuen que els organitzadors del ral·li "haurien d'assumir les despeses de la pèrdua econòmica que representa per als nostres establiments el fet de no poder obrir i de veure alterat el seu funcionament normal". Finalment demanen que, en futures ocasions, esdeveniments com aquests siguin consensuats amb el territori i, en cas de celebració, en comuniquin amb molta més antelació.

Prioritat és una associació sense ànim de lucre que aglutina persones, entitats, institucions i empreses amb l'objectiu d'implementar un model territorial just i equilibrat a la comarca i vetllar per la preservació del seu valor patrimonial. Priorat Enoturisme està formada per allotjaments, restaurants, molins d'oli, vinateries, cellers i agències de viatges que treballen per promoure l'enoturisme.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: