Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es presenta el nou parc infantil del carrer d'Ixart, el primer inclusiu del centre de Tarragona

Ricomà: tots els nous parcs de Tarragona seran inclusius

El nou parc inclusiu del carrer d'Ixart, al centre de Tarragona El nou parc inclusiu del carrer d'Ixart, al centre de Tarragona TJERK VAN DER MEULEN
Societat ACN
Dilluns, 09 Mai 2022 10:16

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va presentar divendres el nou parc infantil del carrer Ixart, un parc inclusiu pensat per que tots els infants els puguin gaudir. L’alcalde va explicar que "És el primer parc inclusiu del centre de la ciutat, però serà el primer de molts. A partir d’ara, tots els parcs nous de la ciutat de Tarragona seran inclusius". Ricomà també va destacar que el nou parc neix a partir "d’una reivindicació històrica de les associacions de veïns de la zona". Ricomà ha posat de manifest que "el canvi a Tarragona es fa cada dia i en aquest cas es tracta de canviar un pàrquing de motos per un parc on els nens i les nenes puguin jugar".

El conseller de Territori i Mobilitat Xavier Puig va afirmar que "la ciutat ha de ser per tothom, i ha de valdre la pena per grans i petits. Feien falta parcs infantils al centre". Puig va afegir que “s’ha creat un espai de trobada, un espai de vida pel barri".

Per la seva banda, Chano Gamez representant de l’associació de Veïns Tarragona Centre va voler posar en relleu que "estem molt contents de veure com una de les nostres demandes prioritàries es fa realitat. Agraïm a l’actual consistori que hagi escoltat la nostra reivindicació i esperem que tirin endavant altres iniciatives com aquesta". Núria Sabat, la presidenta de l’associació de Tarragona Centre, que no va poder assistir a la presentació va recordar "que els veïns de Tarragona Centre fa anys que demanem diversos equipaments, sobretot espais de joc al centre. Amb aquest nou parc, tant llargament reivindicat, estem molt contents".

                                                                            Inauguració del parc infantil del carrer d'Ixart: 

inauguració parc inclusiu carrer Ixart

El cost de les obres és de 86.042 euros (IVA inclòs), i s’han instal·lat dos conjunts de jocs. El primer és un joc modular per nens i nenes a partir de 3 anys i amb capacitat de fins a 5 usuaris, que permet fer un recorregut als infants que utilitzen cadires de rodes, i que es complementa amb panells interactius de números, lletres, rellotge i música. El segon, es tracta d’un conjunt modular amb dues torres amb teulada per nens i nenes a partir de 3 anys i amb capacitat de fins a 18 usuaris. Disposa d’un túnel que comunica la xarxa d’escalar amb una de les torres, un tobogan i fins a sis panells interactius i inclusius amb jocs de música. El parc també compta amb dues molles i un balancí de fusta.

El paviment de la zona infantil és de cautxú sintètic per garantir la seguretat i minimitzar el risc de caigudes, ja que la superfície és sòlida i, al mateix temps, tova. A més permet que sigui accessible als infants que han d’utilitzar cadira de rodes o caminadors.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: