Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més zones d'aparcament i rutes senyalitzades al cementiri de Reus per Tots Sants

Del 25 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri General de Reus obre les portes de manera ininterrompuda

Imatge d'arxiu del cementiri de Reus Imatge d'arxiu del cementiri de Reus ARXIU / INFOCAMP
Societat Marc Busquets-Reus Digital
Dijous, 28 Octubre 2021 22:00

L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha elaborat un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants per tal de facilitar l’accés dels ciutadans al Cementiri General, un pla que, si bé en menor mesura que l’any passat, manté mesures per la pandèmia com l'habilitació de nous espais d’aparcament i la recomanació de seguir la senyalització de rutes dins del recinte funerari per tal d'evitar la concentració excesiva de gent en punts concrets.

Si bé la situació sanitària ha millorat, des de l’Ajuntament es fa una crida perquè la ciutadania realitzi les visites de manera esgraonada, en els dies previs a la jornada de Tots Sants. Tanmateix es recorda l’ús obligat de mascaretes, la higiene de mans (s’hi habilitaran dispensadors de gel) i que cal respectar la distància interpersonal.

Horari especial del cementiri i altres qüestions

Del 25 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri General de Reus obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9 i dos quarts de 7. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7 a dos quarts de 7.

Per tenir controlat l’aforament a l’interior, no es podrà accedir ni aparcar amb vehicle dins del recinte del cementiri. Cal destacar però que, les persones amb mobilitat reduïda, tindran reservada una part important dels aparcaments de davant del cementiri. S'habilitaran també nous espais d’aparcament per ampliar el nombre de places disponibles. En aquest sentit, es recomana a la població en general la utilització de manera preferent de les noves zones d’aparcament al polígon Granja Vila.

Els espais per aparcar són l'aparcament provisional a la zona del polígon Granja Vila, a la carretera de Montblanc; les zones d’estacionament dels carrers del citat polígon i un altre aparcament, ja operatiu, al carrer de la Tolerància (a la cantonada amb el carrer de Diversitat). Aquest estarà connectat a l’accés al cementiri amb la línia de bus que tindrà parada a la mateixa carretera de Montblanc.

També cal comptar amb l'aparcament a tocar de l’entrada principal del Cementiri General de Reus, i el de davant de l’entrada nord del cementiri, que també s’habilita puntualment, o del costat de l’institut Pi del Burgar. Aquest espai també estarà connectat al cementiri amb la línia de autobús que tindrà parada a l’avinguda de Marià Fortuny.

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar amb el cementiri. Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9 i l'acabarà a les 7. El dia 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, el servei de la línia 35 serà gratuït durant tot el dia. La freqüència de pas serà cada 10 minuts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: