Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar de sanitaris es mobilitzen i tallen el trànsit a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Només els sindicats minoritaris secunden la vaga

Imatge de la mobilització d'un centenar de sanitaris, tallant el trànsit, davant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, amb motiu de la vaga Imatge de la mobilització d'un centenar de sanitaris, tallant el trànsit, davant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, amb motiu de la vaga NÚRIA TORRES / ACN
Societat ACN
Dimecres, 10 Març 2021 14:03

Prop d'un centenar de sanitaris s'han mobilitzat davant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i han tallat el trànsit durant mitja hora al carrer davant del centre hospitalari. La Guàrdia Urbana ha desviat els vehicles per rutes alternatives mentre ha durat la protesta. Portaveus dels sindicats minoritaris que secunden la vaga sanitària d'aquest dimecres han llegit un manifest per reiterar les seves demandes. A Tarragona també es reivindica el nou hospital. Després de la concentració, els manifestants han fet un recorregut vorejant tot el complex hospitalari. A Joan XXIII hi treballen prop de 1.800 persones. "Per sort o per desgràcia, tenim uns serveis mínims que són els màxims disponibles; hi ha personal que fins i tot dobla", manifesten.

Marina Roig, delegada de la junta de personal de l'Hospital Joan XXIII i membre de l'organització sindical CATAC-CTS/IAC, ha remarcat que el lema "estem fartes" recull l'estat d'ànim de les professionals sanitàries. Lamenta que se les consideri "l'espardenya del sistema". Denuncia el "maltractament sistemàtic" al qual estan sotmeses i que no se'ls respectin els seus drets.

En la mateixa línia, Ferran Mansergas, secretari general de la secció de CGT a l'Hospital Joan XXIII, considera que s'està donant una acumulació de reivindicacions, agreujades i evidenciades amb la pandèmia, i que la sanitat pública "no estava bé des de fa temps". "Era una mort anunciada i la covid-19 ha estat el cop de gràcia que ho ha acabat de rebentar tot", ha dit.

Ambdós sanitaris de Joan XXIII també han coincidit en considerar els serveis mínims d'"abusius". "I fer vaga, més que un dret, sembla un privilegi", afirma Mansergas. Per la seva banda, Serafí Ruiz, delegat sindical d'Ambulàncies Egara a Tarragona, ha posat de manifest que, si la sanitat pública es considera privatitzada, al transport d'ambulàncies es dona de forma "massiva".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: