Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El dic sud connecta amb els caixons del futur moll de Balears del Port Tarragona

Aquesta primera connexió permet arribar per mitjans terrestres als caixons ja instal·lats

Obres al futur Moll de Balears Obres al futur Moll de Balears PORT DE TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 16 Novembre 2020 07:43

La primera connexió realitzada entre el dic sud i els caixons del moll de Balears del Port Tarragona ja permet arribar per mitjans terrestres als caixons instal·lats. Aquest avanç, juntament amb la construcció del dic nord, tancarà el moll de Balears per ambdós costats i li donarà una forma molt distingible.

Aquest primer accés terrestre fins als caixons permet omplir els 11 fonaments de formigó amb el material transportat pels camions, al mateix moment que es construeix el trasdós amb pedraplè a la part posterior. De manera paral·lela a la construcció del dic sud i nord, la draga Ardenza realitza treballs auxiliars omplint des del mar els 11 caixons instal·lats. Aquest procés acaba de donar el pes i la consistència necessària als caixons, els fonaments del moll, per a les futures intervencions que s’hi faran.

La construcció dels dos dics es realitza ja exclusivament per mitjans terrestres. Aquesta fase es fa mitjançant maquinaria pesant diversa com retroexcavadores, i amb transport de material des de la pedrera del Llorito, Tarragona i la pedrera Blanco de Reus, per mitjans viaris. En breu, la segona mota, situada al nord també connectarà amb els caixons, dibuixant així el contorn del moll de Balears.

Balears, un moll sostenible

Aquesta nova infraestructura augmentarà la capacitat per a rebre més visitants i en millors condicions, amb una línia d’atracada total de 700 metres, ja que, en 240 d'aquests 460 metres de llargada, es podrà atracar en ambdós costats i s’afegeix la zona del dic de Llevant. Amb tot s’ha arribat a doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i, també, acollir els creuers més grans del món.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: