Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mor l’uròleg amb arrels a Vandellòs Josep M. Gil-Vernet, impulsor del transplantament renal

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lamentat la mort de l’eminent metge, que va ser l’autor del primer transplantament d’òrgan de l’Estat

Imatge de Ca La Torre de Vandellòs, que va ser la caisa pairal de la família Gil-Vernet Imatge de Ca La Torre de Vandellòs, que va ser la caisa pairal de la família Gil-Vernet AJUNTAMENT DE VANDELLÒS
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 06 Març 2020 14:12

L’eminent uròleg Josep M. Gil-Vernet, autor del primer transplantament a Espanya, el de ronyó, ha mort, aquest dijous 5 de març, a Barcelona, als 97 anys d’edat. L’Ajuntament de Vandellòs, on Gil-Vernet tenia arrels, ha lamentat el seu traspàs a través d’un comunicat.

Fill, pare i avi d’una prestigiosa saga de metges, Josep Maria Gil-Vernet va néixer el 9 de
desembre de 1922 a Barcelona. El seu pare, el catedràtic d’anatomia i uròleg Salvador Gil- Vernet i dos del seus tres fills, Josep Maria i Alfredo, també son uròlegs. Precisament, Josep M. Gil-Vernet va realitzar el primer transplantament d’un òrgan a Espanya, el de ronyó, juntament amb el nefròleg Antoni Caralps, l’any 1965. També va ser ell qui l’any 1983 va dirigir el primer trasplantament de pàncrees.

Ca La Torre, casa pairal dels Gil-Vernet

Ca la Torre de Vandellòs, que actualment és un equipament municipal que acull un centre d’interpretació de la història del poble, era la casa pairal de la família Gil-Vernet i es va convertir en la més important del poble. De fet, la plaça principal de Vandellòs on està ubicada aquesta casa, que té una torre de defensa annexa del s.XVI, duu el cognom de la família en homenatge a aquesta.

La cerimònia d’inhumació tindrà lloc a Vandellòs

Segons ha informat la família, la missa tindrà lloc demà dissabte 7 de març, a les 12:45h, al tanatori Sant Gervasi-Barcelona; i posteriorment serà traslladat a Vandellòs, on se celebrarà la cerimònia d’inhumació, a partir de les 16h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: