Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una trentena d'entitats criden a protestar contra la presència de Vox al carrer per Sant Jordi

Consideren 'inconcebible' que el consistori permeti parades 'd'organitzacions que ataquen de forma clara i directa la llengua i cultura catalanes'

Imatge d'arxiu d'una protesta per una parada de Vox a la plaça de Prim Imatge d'arxiu d'una protesta per una parada de Vox a la plaça de Prim REUSDIGITAL.CAT
Societat Reus Digital
Dijous, 18 abril 2019 21:06

La presència de Vox als carrers de Reus, per Sant Jordi, ha fet que una trentena d'entitats del teixit social, cultural i polític de la ciutat hagin emès un comunicat conjunt per expressar "el nostre més enèrgic rebuig a la presència del feixisme, el masclisme i el racisme als nostres carrers i festes". Els col·lectius demanen "un replantejament profund de la festa i dels criteris d'admissió d'entitats i col·lectius", a la Diada, tot subratllant que al seu parer "és inconcebible que l'Ajuntament de Reus permeti la presència d'organitzacions que ataquen de forma clara i directa la llengua i cultura catalanes".

Concentració a la tarda

Per tot plegat, les organitzacions, entre les quals Carrutxa, els Avis per la Llibertat, la CUP o Primàries Reus, criden els veïns a denunciar "la presència del feixisme" al carrer, amb "cartells propis i octavetes informatives" a les parades del Mercadal i voltants. A partir de les 11 del matí insten a elevar la protesta "amb xiulets, armilles grogues, missatges a l'esquena i pancartes als balcons". A les 7 de la tarda, i davant de l'Ajuntament, han convocat una concentació contra Vox.

A banda de les entitats ja citades, les promotores de l'acció són Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Reus Refugi, Comerç Solidari Reus, Esplai Albada, Cooperativa El Brot, ANC, Agrupament Escolta Montsant, Pirates de Catalunya, Poble Lliure, EUiA, CDR Reus, Coordinadora de Danses de Reus, Xiquets de Reus, AAVV Horts de Miró, CGT, Construïm República, Casal Despertaferro, Endavant, Sindicat d'Estudiants dels PPCC, Bou de Reus, Ball de Diables de Reus, Podem, L'Hora Violeta, Intersindical-CSC, H2O i Agrupament Escolta La Mulassa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: