Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La cuina de l'Hospital Joan XXIII aporta menús diaris a persones amb necessitats bàsiques

Els àpats són recollits per l’Associació Joventut i Vida, entitat que gestiona el menjador social ubicat al barri tarragoní de Bonavista

L'Associació Joventut i Vida gestiona el menjador social ubicat al barri de Bonavista L'Associació Joventut i Vida gestiona el menjador social ubicat al barri de Bonavista CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 02 abril 2019 11:21

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona aporta, des del mes de març, menús diaris a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona que van al menjador social ubicat al barri tarragoní de Bonavista. A través de la Unitat d’Hoteleria de la direcció de Serveis Generals del Joan XXIII, en col·laboració amb l’empresa UTE Arcasa-Clece que ofereix el servei d’alimentació a l’hospital, es va començar a cedir voluntàriament part dels excedents alimentaris a l’Associació Joventut i Vida per donar suport al menjador social que gestiona aquesta entitat, ubicat al barri de Bonavista.

Concretament, la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII se centra en oferir suport a part dels àpats que es donen diàriament, des de les instal•lacions del propi menjador, a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable. De dimarts a divendres, l’Associació Joventut i Vida recull a les instal•lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènico-sanitàries.

Sessions de formació en manipulació d’aliments

A més, i per donar continuïtat al projecte, es pretén incloure sessions de formació teòric-pràctiques dirigides a les persones voluntàries que ajuden al menjador social de Bonavista per capacitar-les en conceptes d’higiene i manipulació d’aliments. Així mateix, la intenció es realitzar diversos tallers dirigits als usuaris sobre alimentació saludable, sostenible i econòmica. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats.

L’Associació Joventut i Vida

Joventut i Vida treballa a fons en una tasca d’una gran vàlua per a les famílies més necessitades de la zona. Diàriament, desenes de famílies van a menjar o a recollir els seus àpats gràcies a aquesta associació que contacta amb moltes empreses que cedeixen productes alimentaris. Es tracta d’un projecte d’aprofitament de recursos i de treball en xarxa que contribueix a prevenir el malbaratament alimentari i a reduir l’impacte de la pobresa a l’àrea de Tarragona. L'objectiu és protegir el dret a l’alimentació de la ciutadania en risc d’exclusió social i reduir tanmateix el malbaratament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: