Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra rendeix tribut a la dona empoderada amb la creació d’un mural gegant

Aquest es troba a l’entrada de l’Institut Torredembarra i ha sigut dissenyat pels alumnes del batxillerat artístic / El mural transmet un missatge d’optimisme de cara al futur de les dones

Imatge del mural present a l'entrada de l'Institut Torredembarra amb motiu del Dia de la Dona Imatge del mural present a l'entrada de l'Institut Torredembarra amb motiu del Dia de la Dona EVA HIDALGO
Societat Eva Hidalgo
Dimarts, 05 Març 2019 16:16

Amb la imminent celebració del Dia Internacional de la Dona -aquest 8 de març- l’Institut Torredembarra ha quedat decorat amb un mural gegant que reivindica la figura femenina, però sobretot el seu empoderament.

El mural, dividit en dues parts al llarg dels seus 40 metres i 2,70 metres d’alçada, representa el passat i el futur de la protagonista, “té com a element principal la cara i les mans al volant d’una dona jove que condueix i que metafòricament condueix la seva vida”, ha explicat la coordinadora del mural i professora, Maite Maset.

La idea que es persegueix transmetre amb el mural és tindre present el dia de la dona però també el seu empoderament, com ella és l’única que pot conduir la seva vida cap a on vol. “Els senyals presents a la banda esquerra representen la dificultat que la dona ha hagut de passar al llarg de la seva vida i queda lligat amb el seu passat. Els senyals que hi han davant de la figura de la dona lliguen més amb la seva capacitat d’empoderament, el seu futur i cap a on es vol dirigir”, ha ressaltat l’alumne Mar Palma.

Els alumnes del batxillerat artístic posen davant del mural amb els senyals que el componen (Eva Hidalgo):

IMG 4226 copia

Aquest ha sigut el resultat d’un mes de feina, on s’ha comptat amb la col•laboració de 20 alumnes de 1r i 2n de batxillerat de la modalitat artística, dins de l’assignatura de dibuix artístic. L’execució final del mural a la paret de l’Institut ha sigut obra de l’artista Orion Leim, conegut en l’àmbit local i creador d’un mural sobre els jocs mediterranis el passat estiu.

Com a conclusió el regidor d’Educació, Jordi Solé, ha volgut expressar la necessitat que tots els organismes, institucions i diferents governs donin les eines necessàries als educadors i educadores per tal de detectar la violència tant física com verbal i gestual, per tal que tothom pugui dir les coses amb llibertat i igualtat.

Actes pel Dia de la Dona a Torredembarra

En el dia d’avui també s’han obert dues exposicions tant a l’Institut Ramon de la Torre com a l’Institut Torredembarra.

El primer acollirà l’exposició ‘Dones de Ciència’, cedida per l’Institut Català de les Dones. Present del 5 al 20 de març els dilluns, dimecres i dijous de 8:00h a 21:00h; i dimarts i divendres de 8:00h a 20:00h.

Per part de l’Institut Torredembarra aquest comptarà amb l’exposició ‘Violència masclista en la parella: desmuntem mites?’, també cedida per l’Institut Català de les Dones. L’exposició romandrà fins al 20 de març.

L’Escola Municipal d’Adults ‘Mar de lletres’ també comptarà amb la seva pròpia exposició titulada ‘Les Coneixes?’ fins al 22 de març al Pati del Castell. L’horari d’ exposició serà de dilluns a divendres de 8:30h a 20:00h.

El 8 de març serà el dia gran on a partir de les 12:00h, al Patronat Antoni Roig, es llegirà el Manifest conjunt per part dels alumnes dels dos instituts del municipi, i s’acompanyarà amb actuacions musicals de Paula Baumann, All My Ladies i TLEOM.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: