Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls se suma al Dia Internacional de les Dones amb cinema, teatre i xerrades

El mateix 8 de març hi haurà una concentració davant l’Ajuntament, a les 11h, i la lectura del manifest, a les 20h

Imatge del dia de la presentació del Cicle de Cinema de Gènere de Valls i de la campanya 'Veus que no veus' Imatge del dia de la presentació del Cicle de Cinema de Gènere de Valls i de la campanya 'Veus que no veus' CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Març 2018 10:59

L’Ajuntament de Valls se suma a les celebracions del Dia Internacional de les Dones amb activitats ben diverses com el Cicle de Cinema de Gènere, el teatre fòrum adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO o una xerrada sobre la discriminació de la dona en el món laboral. A més, el mateix dia 8 de març s’ha programat una concentració a la plaça del Blat davant del consistori al matí, a les 11h, i al vespre, a les 20h, la lectura a Vallsgenera del manifest institucional del dia internacional a càrrec de dones emprenedores. 

Els actes han començat amb el Cicle de Cinema de Gènere que, per tercer any consecutiu, la regidoria de Participació Ciutadana coorganitza amb el Cine Club Valls. Després de la primera sessió de l'1 de març, serà el proper dijous 22 de març, a les 21h, a l’Intitut d'Estudis Vallencs (IEV), quan es dedicarà al film ‘Maudie, el color de la vida’, de temàtica envers la discriminació de la dona amb discapacitat. Al acabar, s’ha programat un fòrum dinamitzat.

Concentració i manifest

El proper dijous 8 de març, a les 20h, tindrà lloc la xerrada sobre la discriminació de la dona en el món laboral a càrrec de la professora del departament de Dret Públic a la URV, Esther Guerrero, i també la lectura del manifest institucional a càrrec de dones emprenedores de la ciutat.

Abans, el mateix 8 de març, a les 11h, a la plaça del Blat s’ha convocat una concentració davant el consistori. Cal recordar que el ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dilluns la moció de suport i adhesió a la vaga feminista del 8 de març. D’aquesta manera, el consistori vallenc ha refermat en els acords el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones vallenques. La moció subratlla que l’Ajuntament mantindrà la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions municipals i de manera transversal, rebutjant qualsevol tipus de discriminació envers les dones i de l’assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol àmbit, fent especial incidència en el laboral o els espais d’oci i festes.

‘Veus que no veus’

D’altra banda, per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l’Institut Català de les Dones (ICD) ha engegat la campanya “Veus que no veus” per impulsar la millora de la representació de les dones als mitjans de comunicació. El vídeo de la campanya #veusquenoveus està protagonitzat per dones que habitualment no apareixen en els mitjans o hi apareixen de manera estereotipada, amb l’objectiu de reivindicar una millor visibilitat de les dones reals. Cal tenir en compte que la presència de les dones en programes informatius radiofònics i de televisió oscil·la entre el 23% i el 44%, mentre que a la premsa escrita és del 23% i en la digital del 34%.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: