Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’EMT obre una investigació per les despeses de l’exgerent

La presidenta, Begoña Floria, diu que no li “entraria al cap” que la targeta es fes servir en benefici propi

L'EMT gestiona els busos municipals i en els últims anys s'hi han fet ajustos pel dèficit acumulat de nou milions L'EMT gestiona els busos municipals i en els últims anys s'hi han fet ajustos pel dèficit acumulat de nou milions ARXIU/ EL PUNT AVUI
Societat Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimecres, 31 Mai 2017 08:18

L’empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona obrirà un expedient d’investigació amb un instructor extern per tal d’auditar la justificació de les despeses que el seu exgerent fins el maig de 2016, Mario Cortés, va fer amb la targeta de crèdit de la companyia. La decisió es va prendre ahir al vespre en el consell d’administració que la presidenta, Begoña Floria, va convocar d’urgència després que el grup municipal de Ciutadans (C’s) hagués fet arribar a Fiscalia l’extracte de la targeta entre els anys 2013 i 2016, període en què Cortés hauria gastat prop de 70.000 euros en diverses despeses que, per al partit, són sospitoses d’un presumpte delicte de malversació de fons públics.

El consell d’administració també va acordar ahir que l’empresa oferirà a Fiscalia una compareixença voluntària per tal d’aportar tota la informació que requereixi sobre el cas.

Floria just ahir al matí va defensar que la targeta es feia servir com “un mitjà de pagament de les despeses de l’empresa i de representació”. La regidora, però, no va poder justificar davant dels mitjans la totalitat de despeses sota sospita, tot i que sí que va vincular algunes amb congressos a què va assistir l’EMT o compres de materials per l’empresa. “Aplico el principi de confiança i no m’entraria al cap que cap d’aquestes despeses no estigués justificada”, va dir Floria.

El portaveu de C’s a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, va subratllar que les despeses sospitoses a l’extracte de la targeta eren “un continu” i va destacar que, mentre que Cortés gastava uns 20.000 euros anuals per aquest mitjà, el gerent actual (que no té targeta pròpia) només en gasta uns 600, diferència que Floria va vincular a la “política de contenció”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: