Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentració per demanar la readmissió del treballador acomiadat d’Endesa

La vaga al centre de treball de Tarragona ha tingut un seguiment de més del 90%

Un centenar de treballadors d'ENDESA avui s'han concentrat avui a les portes dels jutjats contra l'acomiadament de Jordi Manero Un centenar de treballadors d'ENDESA avui s'han concentrat avui a les portes dels jutjats contra l'acomiadament de Jordi Manero JOSEP CARTANYÀ
Societat Josep Cartanyà
Dimarts, 30 Mai 2017 18:48

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts al matí davant dels Jutjats Socials de Tarragona per protestar contra l’acomiadament, el setembre del 2016, del treballador del centre d’ENDESA a Tarragona, Jordi Manero. Prèviament, de les 10 a les 12h, els treballadors han convocat dues hores de vaga que ha afectat a totes les línies de negoci d’ENDESA de Tarragona i que ha tingut un seguiment de més del 90%, segons els sindicats UGT i CCOO.

El president del comitè d’empresa, Juan Andrés Rico, ha assegurat que l’acomiadament que va patir el treballador va ser “improcedent” i ha negat que Manero cometés cap frau en el comptatge del seu consum. En aquest sentit, Rico ha recordat que, segons el conveni, l’empresa inclou el consum elèctric dels treballadors en la nòmina i, per tant, “què n’hauria guanyat el Jordi de manipular l’aparell?”, alhora que destaca que, després de 25 anys a la planta d’ENDESA, mai havia tingut cap conflicte amb l’empresa.

Rico també recorda que és una empresa subcontractada la que fa les revisions de possibles fraus i que “per cada frau detectat s’emporten una gratificació”. A més, l’aparell de comptatge de Manero es troba instal•lat al carrer i, per tant, qualsevol hagués pogut manipular-lo, segons ha defensat el comitè d’empresa. Tot plegat, segons els sindicats, això podria respondre a una estratègia dirigida per la propietària d’ENDESA, la italiana ENEL, per retallar més personal.

Després de no haver-hi acord en l’acte de conciliació entre ambdues parts, s’ha celebrat la vista oral i el judici a Manero ha quedat vist per sentència.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: