Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els treballadors de Correus amenacen amb una vaga si l’Estat manté la retallada prevista

Uns 150 empleats es podrien veure afectats a la demarcació i hi ha oficines rurals que podrien tancar o retallar horaris, segons els sindicats

Imatge de l'oficina de Correos a Tarragona Imatge de l'oficina de Correos a Tarragona MARINA MARTÍNEZ
Societat Josep Cartanyà
Dilluns, 29 Mai 2017 13:46

CCOO, UGT i CSI-F, que representen el 92% de la representació sindical a Correus de la demarcació de Tarragona, han anunciat que si en el Pressupost General de l’Estat (PGE) es confirma la retallada d’un terç del finançament públic que fa l’Estat del Servei Postal Universal (SPU) convocaran mobilitzacions “in crescendo” que podrien derivar en una vaga general.

El secretari del Sector Postal de FeSP-UGT Tarragona, Enrique Martín, ha recordat que “la llei postal garanteix el servei universal al ciutadà, que té dret a rebre i enviar cartes o paquets postals, cada dia de la setmana, de dilluns a divendres, al seu municipi”, un dret que també recull la Unió Europea. Els sindicats també han assegurat que Correus és l’única empresa que garanteix aquest servei “perquè als operadors privats només els li surt a compte fer-los a ciutats com Tarragona o Reus”, ha afegit. Per la seva banda, el secretari provincial de la Secció Sindical de Correus, Ramon Romeu, ha volgut deixar clar que l’Estat “no subvenciona el servei que fa Correus, sinó que el que fa és donar una compensació a posteriori per garantir el servei públic deficitari”, i que pot ser objecte d’una nova retallada, alhora que creu que, al darrera d’això, hi ha “les pressions dels lobbies postals que acusen Correus de rebre subvencions per donar el servei”.

A la demarcació de Tarragona la retallada podria afectar fins a 150 treballadors de tota la demarcació, ha alertat Óscar Venteo, president del CSI-F Correus a Tarragona. A la pràctica, els sindicats consideren que això provocarà que hi hagi oficines, com la del Catllar, la Secuita o la Pineda, o d’altres del territori, que retallin l’horari d’atenció al públic o que, fins i tot, desapareguin a la llarga. En d’altres zones rurals també es pot produir el fenomen d’”el pas”, en què “els ciutadans hauran d’anar en una hora concreta a trobar el carter per recollir o tramitar la correspondència”, explica Romeu.

De moment, els sindicats estan recollint suports dels partits polítics amb representació al Congrés per mirar d’impedir que s’apliqui la retallada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: