Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El permís per les càmeres de la Part Baixa no es va tramitar fins al març

Tarragona les té instal·lades al barri sense que funcionin des del juny de l’any passat

Un dels punts d'autovigilància al carrer a la Part Baixa de Tarragona Un dels punts d'autovigilància al carrer a la Part Baixa de Tarragona ARXIU/ JUDITH FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Societat Azahara Palomares / El Punt Avui
Diumenge, 28 Mai 2017 11:22

Les càmeres de videovigilància al carrer al barri de la Part Baixa a Tarragona estan a punt de complir el seu primer any instal·lades al carrer sense que hagin pogut posar-se en marxa. L’Ajuntament de Tarragona encara no ha aconseguit el permís de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, que és imprescindible perquè els enregistraments es puguin fer servir judicialment contra actes incívics o altres delictes detectats.

Malgrat que el govern local ha afirmat des del passat estiu que s’estava en espera de la resposta d’aquesta comissió (que està encapçalada pel president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), ara fonts municipals han confirmat que, de fet, la tramitació de la documentació necessària perquè la comissió tracti el cas de Tarragona en la propera sessió no es va trametre fins al març, gairebé nou mesos després que s’instal·lessin les càmeres. Des de llavors, l’òrgan no ha pogut tractar la petició relativa al barri de la Part Baixa.

El projecte de videovigilància al carrer, de fet, ja havia aconseguit un primer permís de la comissió, però després que el projecte s’hagués dilatat nou anys en el temps i, com a conseqüència, s’hi haguessin introduït canvis per incorporar noves tecnologies, l’Ajuntament es va veure obligat a repetir el tràmit. Com a conseqüència, ja són onze els mesos que fa que les càmeres estan instal·lades, així com hi ha els cartells que informen del programa de videovigilància, sense, però, que estiguin gravant.

Demanda històrica

En total, a la Part Baixa hi ha instal·lades 24 càmeres que fan especial incidència en punts on solen produir-se actes incívics. La posada en marxa de la videovigilància és una demanda històrica dels veïns, i s’està tramitant des del 2007.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: