Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Ministeri de Cultura es compromet amb l’ampliació del MNAT

Urtasun convocarà enguany el concurs pel projecte arquitectònic de la Biblioteca Provincial de Tarragona

Imatge d'arxiu del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) Imatge d'arxiu del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ARXIU / INFOCAMP
Patrimoni ACN
Divendres, 12 Gener 2024 18:08

El Ministeri de Cultura s’ha compromès amb les obres d’ampliació del MNAT amb "més inversió". Aquest ha estat un dels acords que han segellat aquest divendres la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, en una trobada que han mantingut al Departament de Cultura. El ministre també ha anunciat que convocarà enguany el concurs pel projecte arquitectònic de la Biblioteca Provincial de Tarragona i que destinaran 3 milions d’euros per a la museografia del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Garriga i Urtasun també han acordat la constitució d’un grup de treball per la promoció i la defensa de la llengua catalana i la creació en català.

Després de la reunió d’una hora, Garriga ha manifestat que l’Estat espanyol té compromisos pendents amb Catalunya i la cultura catalana. “Tenim una llista molt llarga que s’ha de solucionar i avui hem prioritzat pel que cal prendre una decisió immediata”. En aquest sentit, ha declarat que durant aquests anys l’Estat no ha fet l’aportació de diners que li pertocava i el seu percentatge s’ha reduït perquè el del Departament de Cultura s’ha incrementat.

Urtasun ha destacat que “és molt important que era voluntat nostra treballar molt a prop de les comunitats autònomes i que hi hagués fluïdesa i dinamisme”. El ministre ha manifestat que perquè la cultura i les polítiques culturals tirin endavant “les administracions han de cooperar” i això es trasllada en alguns dels acords en “la defensa de la riquesa cultural i lingüística d’Espanya”.

Entre els acords assolits, la consellera ha manifestat que amb l’Estat han pactat “més inversió” per fer factible el nou MNAC. Urtasun ha destacat el compromís del ministeri amb l’ampliació del MNAC, que ha de permetre una ampliació molt important del museu i ha de constituir “un dels projectes culturals de Catalunya més importants i on el ministeri hi estarà compromès. Un projecte que pot esdevenir una referència internacional en la xarxa de les grans pinacoteques internacionals”. En aquest sentit, ha dit que la voluntat de les administracions és que hi hagi un consens per garantir la seva viabilitat i que des del Ministeri assumiran la part que els hi toqui.

Tarragona

Respecte la Biblioteca de Tarragona, la consellera ha indicat que l’Estat té l’obligació de fer una biblioteca a cada demarcació i que ara és el torn de la de Tarragona. “El ministre s’ha compromès a redactar el projecte aquest any”, ha apuntat la consellera. “Durant el 2024 el Ministeri convocarà el concurs pel projecte arquitectònic”, un cop s’hagi decidit la seva ubicació, ha dit Urtasun. També s’ha acordat que el ministeri destini 3 milions d’euros per a la museografia del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT).

El ministre també s’ha compromès a consolidar l’aportació de 100.000 euros amb l’Institut Ramon Llull, que ja va rebre el 2023.

Grup de treball

Garriga i Urtasun també han tancat un acord per la creació d’un grup de treball conjunt entre els dos departament per protegir i promoure la creació en català.

En un comunicat del ministeri, s’ha fet referència a la possibilitat de donar suport a iniciatives com Catalunya Media City amb la finalitat d’impulsar la indústria audiovisual a Catalunya i a l’Estat.

Unesco

El ministre de Cultura ha recordat la reunió que va mantenir a París aquest dijous amb la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, en la que va oferir Barcelona com a seu de Mondiacult 2025 en el cas que Espanya fos el país escollit per acollir l’esdeveniment cultural.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: