Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Restauraran el claustre i el camí d’accés al castell monestir d’Escornalbou

Les obres s’iniciaran el proper mes de gener i es preveu que durin sis mesos

Les obres de restauració del claustre  del castell monestir d'Escornalbou formen part de l’ambiciós procés de rehabilitació i transformació del conjunt monumental i el seu entorn natural Les obres de restauració del claustre del castell monestir d'Escornalbou formen part de l’ambiciós procés de rehabilitació i transformació del conjunt monumental i el seu entorn natural DIPTA.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 21 Desembre 2023 12:40

La Diputació de Tarragona ha adjudicat les obres d’adequació del claustre i del camí d’accés al castell monestir d’Escornalbou, que s’allargaran fins a principis del proper estiu. Amb aquesta actuació es completarà la segona fase del projecte ‘Escornalbou reneix’, que treballa per recuperar i dignificar el castell monestir d’Escornalbou i el seu entorn natural que ja es troba en la seva tercera i darrera fase. Les obres que es faran al claustre i al camí d’accés s’han adjudicat per un import de 192.232,56 euros (inclòs l’IVA) a l’empresa Constècnia 3, SL.

Les obres que s’iniciaran aquest mes de gener s’inclouen en el projecte redactat per la Diputació de Tarragona i que contempla les següents actuacions: adequació del claustre amb l’execució de tres tipus de paviments previ desmuntatge del paviment actual amb metodologia arqueològica, adaptació de la il·luminació i instal·lació d’una barana sobre l’ampit del claustre; adequació del Jardí Toda amb una nova il·luminació i un sistema de reg manual tant en aquest espai com al claustre; reparació del sistema de recollida d’aigües pluvials al pati d’accés al camí dels Frares; instal·lació d’una barana sobre el mur dels Frares per tal de millorar-ne la seguretat, i enderroc del paviment provisional instal·lat al camí d’accés des de la zona d’aparcament fins a les places interiors del recinte i restauració del paviment de pedra natural existent.

Aquesta actuació s’ha hagut de retardar, ja que s’ha fet una acurada interpretació històrica de les troballes que van veure la llum durant les excavacions fetes al 2021 tant al claustre com en l’entorn de l’església i l’edifici principal. Es van trobar importants restes arqueològiques dels fonaments originals del claustre i la muralla del segle XII.

‘Escornalbou reneix’, un procés de rehabilitació i restauració

El projecte de transformació, liderat per la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya es va iniciar el 2018, amb la primera fase d’actuacions, centrades en la recuperació de l’entorn natural del castell monestir d’Escornalbou. Aquesta primera fase va comptar amb finançament de la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

La segona fase d’actuacions, finançada amb l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, s’ha centrat en la restauració de l’església, les torres i la resta del conjunt monumental i del seu entorn. Les obres que ara s’iniciaran finalitzaran aquesta etapa, que va tenir el punt culminant aquest passat estiu, quan es va reobrir el castell monestir a les visites un cop finalitzades el gruix de les actuacions.

Actualment, el projecte es troba iniciant la seva tercera fase, que millorarà la museografia i altres serveis turístics complementaris.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: