Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus presenta la maqueta del projecte original de l'Institut Pere Pere Mata

La maqueta de l'edifici modernista mostra al visitant com l’arquitecte Domènech i Montaner va imaginar el complex

La maqueta de l'Institut Pere Mata mostra al visitant com l’arquitecte Domènech i Montaner va imaginar el complex modernista La maqueta de l'Institut Pere Mata mostra al visitant com l’arquitecte Domènech i Montaner va imaginar el complex modernista REUS.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 04 Desembre 2023 21:46

En el marc de la commemoració de l’any Domènech i Montaner, des de l’Agència de Promoció de Ciutat i en col·laboració amb l’Institut Pere Mata de Reus, s’inaugura en aquesta recta final de l'efemèride una maqueta del projecte original d l’Institut Pere Mata, que s'inclourà a la visita turística de l'espai i que permetrà millorar l'experiència de visita al Pavelló dels Distingits.

Aquest projecte, és un salt qualitatiu amb l’objectiu de posicionar aquest equipament com a focus d’interès dins de l’oferta cultural i turística del municipi i posar en valor els seus orígens, i el seu patrimoni Modernista.

presentacio maqueta original Pere Mata

La regidora de Promoció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha presentat la maqueta amb representants de l'ETSA URV i l'IPM (Reus.cat)

Com era el complex imaginat per Domènech i Montaner?

La maqueta del Pere Mata mostra al visitant com l’arquitecte Domènech i Montaner va imaginar el complex. Aquesta, s’ha fet a partir de la documentació històrica conservada i sobretot a partir de d’una imatge aèria que va fer l’arquitecte per mostrar el conjunt. S’han anat completant els detalls de l’obra gràcies al coneixement dels edificis construïts. Aquesta informació ha permès dibuixar tot el complex en suport informàtic aconseguint un model complet.

Els edificis del complex s’han construït amb la impressora 3D amb resina. La base està feta amb fusta, gravada amb tall làser i s’ha deixat de dues tonalitats amb diferents vernissos, els edificis estan pintats amb colors metàl·lics, brillants, per contrastar amb la fusta aconseguint un cert regust a l’època.

L'equip que ha participat en aquest projecte és tot el de la ETSA URV. L’investigador principal n’és el doctor Roger Miralles, i el professor David Moreno ha coordinat la creació i impressió de la maqueta amb els estudiants en pràctiques: Ludovic Forès, Laia Jiménez i Arnau Mercadé. La professora Júlia Valero ha col·laborat a fer la làmina que acompanya la maqueta.

El cost total del projecte ha estat de 10.265,64 €.

Visita teatralitzada i autoguiada

Actualment aquest pavelló ofereix la possibilitat de visita audioguiada així com la visita teatralitzada i, gràcies a aquest any Domènech i Montaner s'hi han incorporat dues tipologies de visites més dirigides a un públic familiar de totes les edats.

També destacar que el passat juny es va posar en marxa un espai immersiu on es projecta el contingut audiovisual simultàniament a tres parets i terra, creant en els visitants aquest efecte envoltant, reforçat pel llenguatge visual i el paisatge sonor que acompanya les imatges.

Recordar que pels dies festius del “Pont de la Puríssima” l’Agència de Promoció de Ciutat intensifica la programació d’activitats turístiques i culturals dels seus equipaments, oferint a visitants i ciutadans una sèrie de serveis especialment pensats per aquests dies de vacances.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: