Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els monuments del Camp i l’Ebre intensifiquen el programa d’activitats aquest mes d’agost

Els monuments escollits són la Cartoixa d’Escaladei, el Castell Monestir d’Escornalbou, el Reial Monestir de Santes Creus i el Castell de Miravet

Durant la tarda de dissabte ens espera EduardToda, que ens explicarà els seus viatges per terres llunyanes com l’Extrem Orient o Egipte i també per més de bona part d’Europa Durant la tarda de dissabte ens espera EduardToda, que ens explicarà els seus viatges per terres llunyanes com l’Extrem Orient o Egipte i també per més de bona part d’Europa PATRIMONI GENCAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dissabte, 03 Agost 2019 11:20

Visites teatralitzades, activitats familiars i molta música són els principals reclams d’aquest mes a diferents monuments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Els monuments escollits són la Cartoixa d’Escaladei, el Castell Monestir d’Escornalbou, el Reial Monestir de Santes Creus i el Castell de Miravet.

Durant aquest mes d’agost s’organitzaran activitats amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses.

Capvespres a la Cartoixa

El pare Olgasàn és un dels monjos que antigament va viure a la Cartoixa d’Escaladei, la primera construïda a la Península Ibèrica i que va funcionar fins ben entrat el segle XIX. Ell convidarà a tothom qui vulgui a reflexionar al voltant de la vida contemplativa i espiritual dels monjos cartoixans que es van instal•lar en aquest lloc màgic que és la Serra de Montsant.

Aquesta és la nova proposta que es va estrenar ahir, divendres 2 d’agost, en el marc del cicle ‘Capvespres a la Cartoixa’, que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en el marc del seu programa d’activitats d’estiu ‘Viu el Patrimoni’. La visita del Pare Olgasàn es podrà veure en més ocasions durant aquest mes d’agost. En concret, els dies 8, 15, 22 i 29 a les 19:30h.

La nova visita a la Cartoixa d'Escaladei ens endinsarà en la vida contemplativa i espiritual dels monjos cartoixans que es van instal·lar a la Serra del Montsant: 

Escaladei arcada

En el marc dels ‘Capvespres a la Cartoixa’, també s’ha organitzat una sessió de cinefòrum el dia 16 en la que es projectarà la pel·lícula ‘Samsara’. El dia 23 tindrà lloc un concert del Trio REC4.

El Trio REC4, format per Sarah Bels (violí), Jean-Baptiste Texier (cello) i Kiev Portella (piano), delectaran al públic amb obres de C. Debussy, S. Brotons i R. Schuman per posar punt i final a una nova edició dels Capvespres a la Cartoixa.

Així mateix, la Cartoixa també serà l’escenari d’una nova edició dels Divendres Divins, on maridaran els vins de la DOQ Priorat amb els sons soul de 4SOUL. Finalment, el 8 de setembre tindrà lloc al monument situat als peus de la Serra de Montsant, la presentació del ‘Projecte Infinit Improvisació sublunar’, a càrrec de la veu d’Oriol Sauleda i el piano de Xavier Vallverdú, en el marc del cicle ‘Poesia als Parcs: lletres i paisatges’, que enguany compleix 14 anys. L’espectacle estarà acompanyat d’un vermut per a tots els assistents, a càrrec del Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

‘Camí Reial’ a Santes Creus

Durant aquest mes d’agost torna per segon any consecutiu al Reial Monestir de Santes Creus l’espectacle ‘Camí reial’, una proposta en la que present i passat dialoguen a partir d’una experiència visual i sonora que combina diversos llenguatges artístics dirigida pel conegut actor Fèlix Pons. ‘Camí Reial’ es podrà veure tots els divendres del mes d’agost i també el 6 de setembre a les 21:30h.

'Camí Reial' combina diversos llenguatges artístics tot descobrint la nocturnitat del Reial Monestir de Santes Creus: 

Santes Creus Camí Reial

El concert de gòspel de Santes Creus és un dels actes més tradicionals que se celebren al monestir. Aquest dissabte 3 d’agtost, a les 22h, hi actuarà una de les sensacions afro-gòspel del moment: Emma Lamadji & Heavenly Praise. El grup ens presentarà una música festiva i enèrgica, d’aquella que ens fa moure el cos, i que, alhora, deixa aflorar amb orgull la memòria i l’assumpció del que és diví, partint d’un repertori on el gòspel afroamericà abraça i s’alimenta del sons de la música africana, del Carib així com de diferents influències d’altres parts del món.

La líder del grup, Emma Lamadji, arriba a Santes Creus amb una llarga i prestigiosa carrera forjada compartint escenari amb reputats artistes de gòspel de l’esfera internacional com Liz McComb, Rhoda Scott o Emmanuel Djob, a l’igual que en l’àmbit del funk i soul i afro-beat com Afrorockerz, Tony Allen/ Joe Bowie o Bilal, que l’han fet créixer com a artista.

Durant aquest mes d’agost tornarà també Mr. Stone, que amb les seves aventures farà que els més petits de la casa descobreixin els secrets més ben guardats de les tombes reials del monestir. L’activitat està prevista pel dia 24 d’agost, tan al matí com a la tarda de 12h a 17h.

Aquest “Indiana Jones” particular també anirà fins al Castell de Miravet per intentar descobrir, amb l’ajuda dels nens i nenes, el Misteri dels Templers. L’activitat de Mr. Stone al Castell de Miravet tindrà lloc els dies 3 d’agost i 7 de setembre.

Al Castell de Miravet descobrim un dels últims refugis templers: 

Castell de Miravet

Descobrir Escornalbou amb Eduard Toda i la minyona Quitèria

El Castell Monestir d’Escornalbou continua també amb dues de les seves activitats habituals. Durant tots els dissabtes fins al 7 de setembre es podrà gaudir de ‘De la Xina a Escornalbou’, una visita teatralitzada en la que el protagonista és Eduard Toda, un dels grans intel·lectuals catalans i un personatge pol•lièdric que des de ben jove va ingressar a la carrera diplomàtica, i es va convertir en vicecònsol a Macau, i posteriorment a Hong-Kong i Xangai. Amb ell es podran descobrir els diferents objectes i espais del que va ser la seva residència d’estiu a Escornalbou.

L’altra opció per conèixer Escornalbou és acompanyar una de les minyones del castell, la Quitèria, que juntament amb un dels arqueòlegs més famosos de l’època, Pere Bosch Gimpera, explicaran de forma molt divertida les vivències, anècdotes i històries que aproximaran a les primeres dècades del segle XX. Les visites de la Quitèria tindran lloc aquest diumenge 4 i també els dies 14 d'agost i 1 de setembre.

També aquest diumenge, Dani Espasa, director de Vespres d’Arnadí, farà sonar el seu clavicèmbal al Castell Monestir d'Escornalbou. L’acompanyarà Lina Tur Bonet amb un repertori d’estil barroc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: